CEDEVITA BASKET TOUR 2014

Atraktivna košarka na centralnim trgovima 16 hrvatskih gradova

26.05.2014 u 12:55

Bionic
Reading

Turnirom u Čakovcu 1. lipnja započinje nova sezona uzbudljive 3x3 košarkaške turneje CEDEVITA BASKET TOUR. Od lipnja do kolovoza održati će se čak 16 turnira na centralnim trgovima hrvatskih gradova

Važno je napomenuti kako Svi igrači imati će priliku pokazati svoje znanje u ovom atraktivnom natjecanju po sistemu '3 na 3'. Igrati će se po FIBA 3x3 pravilima koja donose vrlo dinamične utakmice sa velikim brojem neizvjesnih završnica. Turniri će se igrati u dvije kategorije (U-14 i seniori) na posebnoj košarkaškoj podlozi.

Prijave za turnire su besplatne, a najbolje dvije ekipe na svakom turniru osvajati će nagrade. Svi igrači će se sudjelovanjem na turniru registrirati i na globalnoj stranici 3x3planet.com na kojoj se nalaze svi 3x3 turniri u svijetu kao i pojedinačni poredak igrača. Po najbolje tri ekipe u konkurenciji seniora iz svake od 4 hrvatske regije (Sjever, Istok, Zapad, Jug) izboriti će nastup na velikom MASTERS turniru u Rijeci 2. kolovoza. Pobjednik turnira u Rijeci predstavljati će Hrvatsku na FIBA WORLD TOURU u Lausanni.

Naše ekipe u protekle dvije sezone fenomenalno su nas predstavljale na FIBA WORLD TOURU. U premijernoj sezoni legendarna ekipa STATIST iz Splita osvojila je EUROPE MASTERS u Madridu i bila druga na svjetskom MASTERSU u Miamiju. Prošle sezone iskusni GENERAL VASILIJE MITU odlično je igrao u grupi i četvrtfinalu u Laussani ali im je ponestalo snage u polufinalu protiv odlične slovenske ekipe koja je kasnije osvojila i svjetski MASTERS u Istanbulu i ALL STAR u Dohi. U nadolazećoj sezoni kontinentalni FIBA WORLD TOUR MASTERSI održati će se u Manili, Pekingu, Chicagu, Pragu, Lausanni i Rio de Janeiru a svjetski MASTERS biti će u Tokiju.

Osim košarkaškog natjecanja u suradnji sa partnerima organizirati će se i natjecanja u zakucavanju i tricama, te nagradne igre za publiku i igrače. Za realizaciju programa i dobru atmosferu u publici i na terenu brinuti će voditelj a program će na turnirima završavati velikim finalima pod svjetlima reflektora oko 22 sata. Euforiju u publici sigurno će izazvati i nastupi fenomenalnih show skupina koje su sastavni dio atraktivnog programa BASKET TOURA.

Više informacija na basket-tour.com.

KALENDAR BASKET TOUR 2014.
01.06. Čakovec, Trg Republike
07.06. Šibenik, Trg Pavla Šubića
14.06. Zagreb, Trg kralja Tomislava
21.06. Osijek, Trg Ante Starčevića
28.06. Sisak, Korzo
02.07. Mali Lošinj, Trg Republike
05.07. Karlovac, Trg Matije Gupca
08.07. Crikvenica, Trg Stjepana Radića
10.07. Baška, Riva
11.07. Rovinj, Trg Matteotti
17.07. Zadar, Trg Ivana Pavla II
19.07. Split, Trg Franje Tuđmana
24.07. Novi Vinodolski, Trg Ivana Mažuranića
26.07. Medulin, Pješčana uvala
28.07. Punat, Riva
02.08. Rijeka MASTERS, Korzo