nogomet

Austrijski mediji: Gubimo velikog talenta, Hrvati će nam ga uzeti

16.10.2024 u 14:27

Bionic
Reading

Leon Grgić ove sezone odlično igra za sve kategorije Sturma iz Graza, a austrijski portal 90 Minuten upozorava austrijski savez da bi 18-godišnji napadač mogao odabrati igrati za Hrvatsku.

'Želja mi je da budem prvotimac Sturma i da budem na oku HNS-u. U mojoj obitelji su svi dinamovci, tako da pratimo i SHNL i Dinamo', rekao je početkom godine Leon Grgić, 18-godišnji napadač austrijskog prvoligaša.

On je ove sezone nastupao za prvu i drugu momčad Sturma te u juniorskoj ligi prvaka, a u deset nastupa upisao je osam golova. Za prvu momčad igrao je samo dvaput, ali je u jednom od ta dva nastupa zabio dva gola u pobjedi protiv Tirola 4:2. Standardan je u drugoj Sturmovoj momčadi, koja se natječe u drugoj ligi, a Austrijanci se boje da bi ga mogli izgubiti.

'Neshvatljivo je da Grgić nema mjesta u prvoj momčadi, a forsira se Erencan Yardimci, koji je na posudbi iz Hoffenheima i još nije zabio gol. Postavlja se pitanje zašto Sturm uporno posuđuje tinejdžere iz drugih klubova, kao što je slučaj s Lovrom Zvonarekom iz Bayerna, a ima svoje talente. Puno je igrača odabralo igrati za druge zemlje umjesto Hrvatske i to se pod svaku cijenu treba izbjeći s Grgićem', piše 90 Minuten.

Prema pisanju tog portala, HNS je prošle godine kontaktirao igrača i ponudio mu promjenu državljanstva. On je odluku odgodio, a sad se u priču uključila i BiH, budući da Grgić ima i jedne i druge korijene. Grgić trenutačno igra za austrijsku U-21 reprezentaciju i igranje za drugu seniorsku reprezentaciju ne bi mu bio problem.

HNS je zadnjih godina napravio odličan posao s mladim igračima, koji su mogli igrati za neke druge zemlje. Tako su Hrvatsku odabrali Luka Sučić, Josip Stanišić, Gabriel Vidović, a nedavno i Petar Sučić, koji je također mogao igrati za BiH.