kaos na istoku europe

Bad Blue Boysi iskazali podršku Ukrajini; a dramu koju proživljava u Kijevu opisao je Ognjen Vukojević: Samo da izvučemo živu glavu

24.02.2022 u 19:51

Bionic
Reading

U vrijeme kada je svije okrenut prema ratnim zbivanjima u Ukrajini, nogometaši odrađuju obveze. Pa su tako u Maksimiru, pred maksimalnim brojem gledatelja, odnosno njih 11.000 zaigrali Dinamo i Sevilla u uzvratnoj utakmici play-offa za osminu finala Europske lige

Nemir se uvukao u sve, jer svjesni su diljem Europe što bi ruska invazija na Ukrajinu mogla za posljedicu donijeti i ostatku kontinenta.

Vojni udari, bombardiranja i Putinove prijetnje zauzimanja cijele Ukrajine izazvale su strah i paniku.

U glavnom ukrajinskom gradu, Kijevu, gdje radi kao pomoćni trener u kijevskom Dinamu, zatečen je ostao i bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, danas i izbornik U-20 hrvatske reprezentacije.

Dobili smo ga i tko zna kojeg pokušaja, jer mnogi se zanimaju i za njegovu sigurnost.

Bio je u strahu.

'Teško mi je bilo što reći, tako da molim da me ne pitate ništa. Razmišljam samo kako izvući živu glavu, jer sve ovo čitaju i moji', kratko je za tportal rekao Ognjen Vukojević.

Nešto kasnije Vukojević se javio za Jutarnji list.

'Ne znam što će biti, ovo nije nitko očekivao. Bojim se najgoreg scenarija za cijelu Europu, kako ekonomskog, tako i ratnog...Dinamo Kijev je veliki klub na europskoj razini i puno velikih igrača igra sada ovdje. Sve je stalo, svi čekaju kako spasiti živu glavu', izjavio je Vukojević te nastavio.

'Htio bih se zahvaliti našoj ambasadorici gđi Đamić i čitavom osoblju ambasade s kojima smo u svakodnevnom kontaktu - rekao je Vukojević i te se zahvalio prvom čovjeku Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću, s kojim je u stalnom kontaktu.

'Samo želim da bude mir u cijeloj Europi i da ovaj rat stane, da se vratim u Bjelovar da vidim svojega sina Luku i prijatelje i roditelje', poručio je Vukojević preko Jutarnjeg lista.

  • +53
NK Dinamo - FC Sevilla, Europska liga, 24.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL