kvalifikacije za sp

Bahrein senzacionalno srušio Australiju, Japan Kini zabio sedam komada

05.09.2024 u 18:06

Bionic
Reading

Nogometaši Japana pobjednički su startali u trećoj fazi azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. demoliravši na stadionu u Saitami Kinu s čak 7-0

Japanci su nanijeli pravu katastrofu Kinezima, a Wataru Endo i Kaoru Mitoma donijeli su Japanu prednost od dva pogotka u prvom dijelu. U nastavku je uslijedila kanonada Japanaca, prvo je napadač Monaca Takumi Minamino dvaput pogodio gol Kineza, da bi Junya Ito, Daizen Maeda i Takefusa Kubo donijeli konačnih 7-0. Kina nikad dosad nije igrala na SP-u, a sudeći po rezultatu ove utakmice, ta tradicija će se nastaviti.

U ovoj skupini Bahrein je u Gold Coastu šokirao Australiju s 1-0 autogolom Harrya Souttara u 89. minuti. Australci su od 77. minute igrali bez isključenoga Kusini Yengija, a Bahrein je na sjajan način započeo lov na svoj prvi nastup na SP-u.

U skupini C kasnije igraju Saudijska Arabija i Indonezija, a izravan prolaz na SP će ostvariti prve dvije selekcije, dok će treće i četvrtoplasirana ekipa napredovati u daljnji krug kvalifikacija. Azija je dobila osam zajamčenih mjesta na mundialu, s mogućnošću daljnjeg plasmana putem interkontinentalnog doigravanja.

U skupini B Južna Koreja i Palestina su u Seulu odigrali 0:0.

Standings provided by Sofascore