sjajan početak

Hrvatska na krilima Ljubičića povela u kvalifikacijama za EURO; pogledajte gol

05.09.2024 u 17:49

Bionic
Reading

Hrvatska je u 39. minuti povela golom Marina Ljubičića, koji je sigurno realizirao jedanaesterac nakon što je Gabriel Vidović izborio kazneni udarac.

U utakmici U21 reprezentacija Hrvatske i Farskih Otoka, Hrvatska je napokon uspjela probiti otpor protivnika u 39. minuti. Nakon sjajnog prodora, Gabriel Vidović je izborio kazneni udarac, pokazavši svoju spretnost i odlučnost u ključnom trenutku. Siguran izvođač penala bio je Marin Ljubičić, koji je preciznim udarcem s bijele točke doveo Hrvatsku u vodstvo. Tim pogotkom, postignutim u 39. minuti, Hrvatska je povela 1:0 i stekla psihološku prednost u nastavku utakmice.

Marin Ljubičić nastavlja svoju sjajnu formu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo U21. Gol protiv Farskih Otoka bio je njegov šesti pogodak u sedmoj utakmici ovih kvalifikacija te deveti gol u 17 nastupa za mladu hrvatsku reprezentaciju. Sigurnim realiziranjem penala u 39. minuti, Ljubičić je još jednom pokazao zašto je jedan od ključnih igrača Hrvatske u ovom ciklusu, vodeći ekipu prema cilju – plasmanu na Euro.

Hrvatska U21 reprezentacija trenutno zauzima treće mjesto u skupini G s četiri pobjede, jednim remijem i jednim porazom, što im donosi ukupno 13 bodova. Farski Otoci nalaze se odmah ispod, na četvrtom mjestu, s dvije pobjede, jednim remijem i tri poraza. Na vrhu ljestvice nalazi se Portugal, koji je neporažen u sedam utakmica i ima maksimalnih 18 bodova, dok Grčka drži drugo mjesto s 14 bodova iz osam odigranih utakmica. Borba za plasman na Europsko prvenstvo ostaje otvorena, a Hrvatska se i dalje nalazi u utrci za pozicije koje vode dalje.

Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/tportal