IPAK...

Baldasar odustao od prodaje Hajduka!

26.09.2013 u 12:55

Bionic
Reading

Od prodaje splitskog Hajduka, o čemu će idućeg tjedna na sjednici raspravljati splitsko Gradsko vijeće, po svemu sudeći neće biti ništa: gradonačelnik Ivo Baldasar objavio je da je 'uvažio argumente udruge Naš Hajduk i postojećih malih dioničara kluba', iako on osobno i dalje smatra da bi upravo prodaja bila najbolje rješenje

'Zatraženo je još vremena kako bi se pokazalo da model Našeg Hajduka funkcionira, a dioničari misle da bi - s obzirom na uloženo - i oni trebali imati neka prava kod kupnje gradskih dionica Hajduka. Uvažio sam argumente tih dviju strana', kazao je Baldasar.

'Volio bih da me demantiraju i dokažu da prodaja nije najbolje rješenje', dodao je splitski gradonačelnik.

Gradu Splitu nad glavom vise dva Hajdukova kredita u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna, za koje je izdao jamstva i koja dolaze na naplatu u listopadu i studenome. Baldasar tvrdi da postoji dobra volja banaka da izađu ususret te da ovo ipak nije najveći splitski problem. Spomenuto je i dugovanje građevinske tvrtke Tulipan Grupa, koja Gradu već dulje vrijeme treba platiti 26 milijuna kuna, ali i bezbrojni sudski sporovi koji se vuku još iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća.

'Kad bi Hajdukov kredit bio jedini problem, ja i moji suradnici bili bismo jako sretni ljudi! Osim toga, jamstvom je definirano da će kredite na koncu ipak vratiti Hajduk: Grad Split će ih možda platiti po dospijeću, ali klub će vraćati novac iz svakog priliva sredstava', objasnio je Baldasar. Najavio je da će 'preko prijatelja' pokušati ubrzati uplatu oko dva milijuna eura, koliko za davni transfer Anasa Sharbinija duguje klub Al Ittihad iz Saudijske Arabije, čime bi situacija bila znatno lakša. 'Uprava Hajduka dosad je obavila dobar posao na ovome', dodao je.

Baldasar je potvrdio da Grad Split ima obavezu ulagati u stadion na Poljudu, koji je u njegovom vlasništvu, te da u 34 godine od izgradnje gotovo ništa po tom pitanju nije napravljeno.