IMA NOVI KLUB

Balotellijeva posljednja prilika

28.10.2024 u 20:09

Bionic
Reading

Mario Balotelli (34), 'zločesti dečko talijanskog nogometa', i službeno je novi član Genoe, potvrdio je talijanski prvoligaš na svojim službenim stranicama.

Balotelli stiže u Genou kao slobodan igrač nakon što mu je u lipnju istekao ugovor s turskom Adanom. Kroz svoju dosadašnju karijeru, Balotelli je osvajao publiku sjajnim golovima, ali i stvarao kontroverze zbog čestih incidenata i skandala, što mu je priskrbilo nadimke 'Super Mario' i 'zločesti dečko talijanskog nogometa'.

Talijanskoj Serie A nije stran – igrao je za Inter, Milan, Bresciju i Monzu, te je u 141 nastupu postigao 52 gola. Osim toga, nosio je dresove Manchester Cityja, Liverpoola, Nice, Marseillea i Siona. S devet osvojenih trofeja iza sebe i s 14 pogodaka u 26 nastupa za talijansku reprezentaciju, bio je važan dio momčadi koja je 2012. igrala finale Eura protiv Španjolske, dok je također sudjelovao i na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Talijanski mediji ističu da bi ovo mogla biti posljednja prilika za Balotellija da dokaže kako i dalje može igrati na najvišoj razini, unatoč karijeri često obilježenoj disciplinskim problemima i naslovima u tabloidima.

Genoa se trenutačno nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu s osvojenih šest bodova, dva manje od sigurnog mjesta, te se nada kako će Balotelli svojim iskustvom i talentom pridonijeti borbi za ostanak u ligi.