CEDEVITA BASKET TOUR

Bambus nastavio tradiciju u Novom Vinodolskom

25.07.2014 u 17:15

Bionic
Reading

Na trinaestom turniru sezone koji se održao u Novom Vinodolskom ekipe su nastavile zanimljivu borbu za odlazak na Masters u Rijeku.

U kvalifikacijskom dijelu natjecanja 10 ekipa je raspoređeno u tri skupine igralo za prolaz u završnu fazu natjecanja. Dvije najbolje prvoplasirane ekipe išle su direktno u polufinale, dok je najslabija prvoplasirana sa drugoplasiranima igrala četvrtfinale. U prvom četvrrfinalu Bambus (Bojan Šamanić, Matija Šamanić, Marko Benić, Marin Komadina) je bio bolji od mladih Apostola iz Crikvenice rezultatom 15:8, dok smo u drugom gledali vrlo neizvjesnu utakmicu riječke Stodruge (Lari Prpić, Ivan Prpić, Luka Matek) i ekipe Wanted (Emil Uroda, Mirza Porčić, Sulejman Gračanin, Denis Mahmutović) iz Bihaća. Utakmicu je prelomila trica Mateka za pobjedu riječana 15:11.

Prije polufinala održano je Cedevita natjecanje u tricama koje je osvojio Srđan Moravček iz Bonusa.

U prvom polufinalu Golubovi (Matej Filipan, Ivan Filipan, Tomislav Prpić) su pružili dobar otpor iskusnoj ekipu Bambusa koja odnosi pobjedu 15:9. Uigrani Bonus (Srđan Moravček, Marin Mijaljević, Nikola Kruljac, Vlado Kovačević) nastavio je sa dobrim igrama na touru i u drugom polufinalu uvjerljivo svladao Stodrugu 15:6.

Prije finala publiku su zabavljali riječki breakeri a održano je i atraktivno natjecanje u zakucavanju koje je osvojio Luka Šamanić. U velikom finalu Bonus je bolje ušao u utakmicu i održavao vodstvo do rezultata 8:4 nakon kojega Matija Šamanić sa dvije trice vraća Bambus u igru. Uslijedila je odlična cijele ekipe Bambusa koja na kraju zasluženo osvaja turnir finalnom pobjedom 15:11.