rukometna liga prvaka

Barca nemilosrdno gazi, upisala je i šestu pobjedu, a Zagreb je posljednji

24.10.2024 u 23:20

Bionic
Reading

Aktualni europski prvaci, rukometaši Barcelone upisali su i šestu pobjedu u skupini B Lige prvaka nakon što su porazili Magdeburg 32-26

Katalonski rukometni velikan je već nakon prvog poluvremena imao pet razlike (16-11), a sredinom drugog dijela Barca je imala i sedam golova prednosti. Na koncu je završilo +6 (32-26).

Barcu su do nove pobjede predvodili Aleix Gomez Abello s osam, te Aitor Arino Bengoechgea s pet golova, dok je na suprotnoj strani najefikasniji bio Manuel Zehnder sa šest golova.

U drugom susretu večeri iz skupine B Kolstad je na gostovanju pobijedio Pick Szeged 29-27.

Mađarski sastav je bolje ušao u susret, sredinom prvog dijela imao je tri gola prednosti, no gosti su do kraja poluvremena okrenuli rezultat i na odmor otišli s prednošću od jednog gola (12-11). U drugom dijelu Kolstad nije ispuštao vodstvo, a u pojedijim trenucima imao je i pet razlike. Na kraju je završilo sa +2 (29-27).

  • +31
RK Zagreb - Barcelona, Liga prvaka, rukomet, 16.10.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Norvežane je do druge pobjede predvodio Adrian Aalberg sa sedam golova, a sjajan je bio i Torbjorn Bergerud sa 14 obrana. Kod Pick Szegeda najefikasniji su bili hrvatski rukometaš Mario Šoštarić i Imanol Garciandia sa po devet golova. Marin Jelinić je dodao jedan gol.

Na ljestvici skupine B vodi Barca s 12 bodova, Nantes ima osam, Aalborg sedam. Pick Szeged i Kielce imaju po šest bodova, Kolstad je sada na četiri, Magdeburg ima tri, a na začelju je Zagreb s dva boda.

Standings provided by Sofascore