TRAŽI SE IZBORNIK

Baskijski tiranin izigrao Rađu i društvo: Bolje da nas nije zvao!

11.03.2016 u 12:12

Bionic
Reading

Nakon što su predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa i stručni tajnik HKS-a Joke Vranković na sastanku u Španjolskoj dobili odgovor, kako predsjednik Laboral Kutxe José Antonio Querejeta ne dozvoljava da Velimir Perasović bude hrvatski izbornik, u HKS-u se očekuje hitan sastanak na ovu temu

'Querejeta nam je odmah trebao poručiti kako nema izgleda da pusti Perasovića u reprezentaciju. Bio sam optimističan jer sam računao kako nas ne bi zvao u goste da ne postoji prostor za dogovor. Bolje da nas nije zvao', kazao je ljutiti Rađa za Jutarnji list dodavši:

'Ne preostaje nam ništa drugo nego već danas krenuti s konzultacijama oko sljedećeg kandidata.'

Iz HKS-a su kratko poručili: 'Ouerejetin odgovor bio je negativan, odnosno objasnio je da mu je trener Perasović potreban cijelo ljeto zbog ekskluzivne Eurolige od 16 klubova i da zbog toga neće moći biti na dispoziciji hrvatskoj reprezentaciji.'

U cijeloj priči nije jasno zašto su čelni ljudi HKS-a toliko odugovlačili i zašto su se kockali s čekanjem Perasovića kada su jako dobro znali da je produžio ugovor do ljeta 2017, a poznata su pravila ACB lige koja kažu kako 'treneri koji imaju ugovor ne smiju voditi reprezentaciju.'

Naravno, o novim kandidatima zasad svi šute, ali javna je tajna kako je prvi izbor Rađin dobar prijatelj Neven Spahija koji je Hrvatsku vodio od 2002. do 2005. Spahija je trenutačno pomoćni trener NBA momčadi Atlanta Hawks i pitanje je ima li se snage i volje upustiti u avanturu dodatnih kvalifikacija.

U našoj anketi naveli smo neka od imena tzv. instant izbornika koji bi bilo dobro rješenje. Tako smo na listu ubacili uz Spahiju još dva bivša izbornika (Jasmin Repeša i Aco Petrović) te nekoliko novih trenerskih imena koja jako dobro kotiraju kao što su Žan Tabak (Maccabi Tel Aviv), zatim Veljko Mršić (Cedevita) i Slaven Rimac (bivši trener Cibone).

Međutim, nije nemoguće da na kraju cijele priče reprezentaciju u ruke dobije neko mlado trenersko ime poput Ante Nazora ili Tomislava Mijatovića uz poznatog mentora na klupi kao što su recimo Dino Rađa, Stojko Vranković ili Toni Kukoč. Puno je kombinacija, a vremena je sve manje. Ispod članka glasujte za svog kandidata.

Podsjetimo, hrvatska košarkaška reprezentacija svrstana je u skupinu u Torinu (igra se od 4. do 10. srpnja), a suparnici će joj biti domaćin Italija, Tunis, Grčka, Meksiko i Iran. Samo pobjednik kvalifikacijskog turnira plasirat će se na OI. Čim završi sezona svi detalji priprema trebaju biti poznati.