SOUDANI TRAGIČAR

Bayern se nudio Dinamu, a onda mu pokazao tko je gazda!

09.12.2015 u 22:34

  • +7

Liga prvaka, skupina F: Dinamo - Bayern

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Bionic
Reading

U posljednjem kolu grupne faze skupine F Lige prvaka Bayern je na Maksimiru pobijedio Dinamo 2:0 golovima Lewandowskog, a domaći mogu žaliti zbog promašenih prilika Soudanija...

Dinamo završava svoju avanturu u Ligi prvaka s jednom pobjedom nad Arsenalom i pet poraza. U posljednjem kolu na Maksimiru protiv Bayerna to se moglo promijeniti, jer gosti većim dijelom susreta nisu igrali punom snagom, no 'modri' napadači nisu se proslavili i ostaje žal za propuštenom prilikom.

Guardiolina momčad istrčala je u Zagrebu bez Neuera i šestorice važnih igrača i to se osjetilo u prvom dijelu. Dinamo je bio taj koji je imao bolje prilike, a Soudani je mogao dvaput matirati Ulreicha. Šansu u 26. minuti, kad je izašao sam pred njemačkog golmana, dugo će pamtiti. Jako je slabo pucao, a prazan gol nakon leta u prazno vratara Bayerna nije kaznio niti glavom u 44. minuti.

Zoran Mamić otišao je na odmor zadovojljan, no u drugom dijelu pojavio se neki drugi Bayern i stigao do sigurne pobjede. U 61. minuti Lewandowski je sjajno glavom pogodio iz blizine i doveo goste u vodstvo.

Tri minute kasnije Poljak je izbio sam pred Eduarda i pokazao Soudaniju kako se zabija u tim situacijama.



Do kraja susreta Bayern je mogao zabiti još nekoliko golova, ali mogao je barem jednog i Dinamo, no dvije prilike u režiji Pivarića nisu uspjele svladati okvir gola. U 88. minuti Thomas Müller je pogodio vratnicu iz kaznenog udarca kojeg je izborio Vidal.

Dinamo se niti u šestom nastupu u grupnoj fazi Lige prvaka nije osramotio, ali ostaje žal jer čini se da se protiv Olympiacosa u dvije utakmice te ove večeri na Maksimiru moglo više.

U skupini F na kraju dalje idu Bayern i Arsenal, dok Olympiacos nastavlja u Europskoj ligi.

Liga prvaka, skupina F

Dinamo – Bayern 0:2 (Lewandowski 61, 64)