Proživljava najteže trenutke u karijeri

Bio je Dalićev miljenik i budućnost Hrvatske, a sad uopće ne igra; 'Ne radi ništa loše, ali ja biram druge'

19.10.2024 u 16:04

Bionic
Reading

Dok je igrao za Dinamo, Luka Ivanušec je bio jedan od najpotentnijih hrvatskih ofenzivaca i igrač koji je trebao biti budućnost hrvatske reprezentacije.

Zlatko Dalić mu je vjerovao, davao mu ja šanse, a Ivanušec je te prilike itekako dobro koristio. Onda je prošle godine za 8 milijuna eura iz Dinama prešao u slavni nizozemski Feyenoord i, kako zasad stvari stoje, napravio je veliku pogrešku.

Arne Slot, aktualni trener Liverpoola, inzistirao je na Ivanušecu i 25-godišnji krilni napad odmah je dobio mjesto u početnom sastavu. No, nakon odličnog početka, Ivanušec je teško ozlijedio gležanj i sve se teže vraćao u ekipu. U međuvremenu na mjesto Slota je stigao danski trener Brian Priske, koji je ove sezone u svim natjecanjima Ivanušecu dao svega 127 minuta.

'Ivanušec je bio skupo plaćen pojačanje prošle sezone, ali ga rijetko viđamo na terenu. Kako to komentirate?', pitali su nizozemski novinari Danca na presici pred susret s Go Ahead Eaglesima.

'Luka se muči da dobije minutažu kakvu bi svakako želio. Biram druge, možda tražim malo više brzine nego što ima Luka. Ivanušec ima dobru tehniku ​​i dobar nogometni mozak, vidi dobre prilike za dodavanje', rekao je Priske i naglasio da Hrvat ne radi ništa loše, ali da mu ne vjeruje do kraja.

'Dobro trenira, ima pravi način razmišljanja i dobar karakter. Ako se nastavi boriti, dobit će svoje trenutke. Dobro reagira na moje odluke, dobar je profesionalac", zaključio je Priske, a Ivanušec nije dobio ni poziv Zlatka Dalića za susrete u Ligi nacija ove jeseni.