odjeci utakmice

Škoti opleli po Sučiću i Gvardiolu, samo ih je jedan igrač oduševio

13.10.2024 u 08:51

Bionic
Reading

Evo kako su škotski mediji ocijenili Hrvate za igru na utakmici Hrvatska - Škotska

Hrvatska je u sinoć u dramatičnoj utakmici 3. kola Lige nacija na Maksimiru pobijedila Škotsku rezultatom 2:1. Nakon što je Hrvatska preokrenula rezultat, Škoti su u petoj minuti sudačke nadoknade postigli izjednačujući gol, no VAR je poništio gol zbog zaleđa.

Unatoč porazu, škotski mediji pohvalili su nastup svoje reprezentacije, posebno ističući Bena Doaka, koji je tijekom 77 minuta, koliko je proveo na terenu, zadavao velike probleme hrvatskoj obrani. Prema njihovom mišljenju, Luka Modrić zaslužio je posebne pohvale, dok Joško Gvardiol nije mogao pronaći rješenje za mladog Doaka, koji je igrač Liverpoola na posudbi u Middlesbroughu.

'Modrić je oduševio svojom igrom, dok je zvijezda Manchester Cityja, Gvardiol, djelovala šokirano Doakovim prodorima. Gvardiol je izgledao izgubljeno u 33. minuti kada ga je Doak lagano prošao', napisali su Škoti. 'Doak je ostavio dobar dojam, što se od njega i očekivalo.'

Doakove prodore pohvalio je i njegov suigrač, 41-godišnji vratar Craig Gordon: 'Nije pokazivao strah prema Gvardiolu, ali takav je on, nikada ne pokazuje strah. Mislim da o tome i ne razmišlja puno, samo izađe na teren i radi svoje.'

S druge strane, Scottish Mail je u ocjenama igrača bio iznimno kritičan prema Luki Sučiću, koji je zbog slabe reakcije kod Doakova ubačaja, što je rezultiralo golom Ryana Christieja, dobio nisku ocjenu od 4,5 od mogućih 10. No, Modrić je impresionirao škotske medije, zaradivši visoku ocjenu 8 za svoju igru.

Standings provided by Sofascore