rasprodaja na maksimiru

Bio je drugi najskuplji igrač svih vremena, a sad ga Dinamo prodaje u Belgiju

28.06.2024 u 17:29

Bionic
Reading

Ljetni prijelazni rok je započeo, a Dinamo je već dogovorio prodaju dvojice prvotimaca. Kako se sada čini, Maksimir gotovo sigurno napuštaju veznjak Marko Bulat (22) i stoper Boško Šutalo (24)

Dinamo u ovom prijelaznom roku mora napuniti kronično praznu klupsku blagajnu pa je za očekivati brojne izlazne transfere. Realnost je takva da su praktički svi 'modri' na transfer listi, a prva dva odlaska trebala bi biti potvrđena ovih dana.

Praktički je sve dogovoreno te će veznjak Marko Bulat (22) i stoper Boško Šutalo (24) karijere nastaviti u istoj momčadi, u redovima belgijskog prvoligaša Standard Liegea kojeg vodi bivši trener Hajduka Ivan Leko.

Marko Bulat (22) je već u Belgiji, u Liegeu bi trebao odraditi liječničke preglede i započeti pripreme s novim klubom. Bulat za početak u Standard dolazi na jednogodišnju posudbu uz pravo otkupa jer je Dinamo insistirao na takvom dogovoru.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Bulat je u zimi 2021. godine za 2,2 milijuna eura stigao u Dinamo iz Šibenika, a prošle je sezone za 'modre' odigrao 37 utakmica u svim natjecanjima, zabio je sedam golova uz još četiri asistencije. Većinom je igrao na poziciji defenzivnog veznog, ali je u pojedinim utakmicama imao i puno ofenzivniju ulogu. Prema Transfermarktu Bulat je procijenjen na 3,5 milijuna eura. Činilo se kako u Dinamo ozbiljno računaju na njega, no...

S druge strane, Boško Šutalo (24) je velika želja Ivana Leke koji za novu sezonu mora ojačati obranu svoje momčadi. Na žalost, ozljede su doslovno upropastile Šutalovu karijeru koji je prije dvije godine došao u Dinamo iz Atalante. 'Modri' su za njega platili odštetu nešto veću od četiri milijuna eura čime je Šutalo postao drugi najveći ulazni transfer Dinama svih vremena. Ispred njega je samo Marko Rog za kojeg je Dinamo svojevremeno Splitu platio 'okruglih' pet milijuna eura odštete...

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

No, Šutalo je u prošloj sezoni odigrao tek 19 utakmica, a ukupno je za 'modre' nastupio tek 27 puta od kad je u lipnju 2022. godine stigao na Maksimir. Ostatak vremena je vremena bio ozlijeđen pa je to i najveći razlog zašto ga se u Dinamu žele riješiti.

Prema najavama, Dinamo je spreman odmah prodati Šutala, čeka se dogovor klubova oko odštete jer 'modri' nemaju namjeru pustiti ga u bescjenje, a Boško bi sa Standardom trebao potpisati ugovor na pet godina.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
sve osim nogometa

Učitavanje...