što je odlučio?

Otkrivena ponuda Hajduka; sad se čeka da Edin Džeko odgovori stiže li na Poljud

26.06.2024 u 12:04

Bionic
Reading

Novi sportski direktor Nikola Kalinić i trener Gennaro Gattuso intenzivno rade na transferu Edina Džeke (38) iz Fenerbahčea u Hajduk. Svi s nestrpljenjem čekaju što će Dijamant odlučiti

Edin Džeko (38) s Fenerbahčeom ima ugovor do ljeta sljedeće godine i u klubu su spremni pustiti ga za određenu odštetu. U isto vrijeme ni sam Džeko nije hladan prema ponudi iz Splita, a talijanski mediji sad otkrivaju što mu to nudi Hajduk.

Tako je talijanski novinar Nicolo Schira objavio je da je Hajduk Džeki ponudio ugovor na dvije godine, do ljeta 2026. godine, ali konkretnog odgovora, barem za sada, nema.

Sve se to navodno dogodilo još prije dva tjedna, a u međuvremenu je novi trener Fenerbahčea Jose Mourinho s momčadi započeo pripreme za novu sezonu. Turski mediji tvrde kako Portugalac u stvari ne računa na Džeku koji je ipak odlučio ostati još malo i pokušat će se nametnuti.

Prema nekim informacijama iz Turske, Mourinho bi Džeku najradije poslao u Bešiktaš u zamjenu za Vincenta Aboubakara. Klubovi su već u kontaktu, ali za sada bez dogovora.

U isto vrijeme turski novinar Doruk Tecimer, koji je specijaliziran za ono što se događa u Fenerbahčeu, otkriva da je Džeko odbio ponudu iz Splita!

'Hajduk je kontaktirao Edina Džeku, to je istina. No, Džeko je odgovorio da je sretan u Istanbulu i zahvalio se na interesu. Odbio je ponudu', piše Tecimer.

Ali, to što je Džeko sretan u Istanbulu ne znači da će i ostati u redovima Fenera. Istina, prošle sezone je u 46 utakmica za Fenerbahče zabio 25 golova uz još 10 asistencija. A Mourinho ima veliku želju u napadu, to je Youssef En-Nesyri (27) iz Seville. Pregovori su u tijeku, a za sada je problem to što Sevilla za njega traži 25 milijuna eura odštete.

Ako se taj transfer ostvari, Edin Džeko će biti na korak do Hajduka jer Kalinić i Gattuso ne odustaju, spremni su ga čekati.