IGOR MUSA ZA TPORTAL

Bio je idol Torcide, a s Lekom je donio naslov Hajduku: Znamo tko je favorit...

12.04.2023 u 06:10

Bionic
Reading

Ove srijede od 17.30 sati (MAXSport 1, MAXtv) u Koprivnici se igra polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a o drugom finalistu odlučuju Slaven Belupo i Hajduk, ujedno i branitelj naslova u ovom natjecanju

Nakon prošlotjednog iznenađenja i pobjede Šibenika nad Dinamom, ove srijede očekuju nas nova uzbuđenja u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U Koprivnici od 17.30 sati (MAXSport 1, MAXtv) snage će odmjeriti Slaven Belupo i Hajduk, a za najavu smo nazvali bivšeg igrača obiju momčadi, 49-godišnjeg Igora Musu, koji trenutno obnaša ulogu sportskog direktora Croatije iz Zmijavaca.

'To je utakmica sezone i za jedne i za druge, jer nakon svih oscilacija, ulazak u finale Kupa bilo bi veliko zadovoljstvo i za Hajduk i za Slaven Belupo. Imali su problema s rezultatima, odnosno nikako da ih povežu u seriju, nemaju kontinuitet, odnosno 'kašljucaju' i zato bi im ulazak u finale bio spas sezone', rekao je u uvodu razgovora Igor Musa, koji se javio iz Mostara. Dok je nosio dres Hajduka oduševljavao je svojom borbenošću, te je bio jedan od ljubimaca Torcide.

Naravno, jasno je na kome je veće opterećenje?

'Da, bez sumnje, na Hajduku. Samim time i veći je pritisak na goste'.

Tim prije što je prošlog tjedna Dinamo ispao od Šibenika, pa je put do trofeja ipak nešto lakši?

'Točno. Dinamo je ispao. I to je činjenica. Naravno, svi znamo njegovu snagu i renome koji ima, ali Šibenik je pokazao da je kup izuzetno nezgodno natjecanje. I da ove utakmice u kup-natjecanjima, iako ne znam zbog čega, imaju drugačiju dimenziju. Jasno, s Dinamovim ispadanjem, Hajduk postaje prvi favorit, ali to mora dokazati na terenu'.

Hajduk možda i jest favorit, ali u Koprivnici nije pobijedio još od studenog 2020. godine?

'Dakle, nije pobijedio više od dvije godine. Pa se i prije toga dogodilo da nije godinu, dvije pobjeđivao. Sjećam se još iz mog vremena da su za Hajduk okršaji u Koprivnici uvijek bili posebno teški. Zato i u ovoj utakmici možemo očekivati veliku borbu'.

Iako ste nosili dres oba kluba, pretpostavljam da ste ipak na strani Hajduka?

'(ha, ha) Dobre su pretpostavke. Ja sam hajdukovac od malih nogu. S time da moram priznati da mi je i period dok sam nosio dres Slaven Belupa ostao u najljepšem sjećanju. Ipak, u ovoj utakmici želim pobjedu Splićana'.

Na čemu gajite taj optimizam?

'Ipak je Hajduk puno veći klub, koji na ovakvu utakmicu mora doći s gardom favorita. Cijela ta mašinerija oko Hajduka, počev s navijačima, kojih će sigurno biti u velikom broju, jednostavno bi trebala biti prevaga'.

Vjerujemo da će i Marko Livaja, koji je protiv Istre dobio drugi žuti karton, pa neće smjeti moći igrati protiv Rijeke, imati dodatni motiv? Iako je njemu svaka utakmica jednako važna.

'Slažem se, kod njega nema važnih ili manje važnih utakmica. U svakoj je maksimalno angažiran. Znam da je željan trofeja s Hajdukom i da ga tjera taj sportski motiv'.

Tijekom svoje igračke karijere u Hajduku bili ste suigrač aktualnom treneru Ivanu Leki?

'Bili smo zajedno u momčadi 2001. godine kada smo uzeli naslov prvaka. Pravi play-maker, odlična lijeva noga, igrač poteza, sjajan pregled igre. A kao trener se, iako još uvijek mlad, već dokazao osvajanjem trofeja u inozemstvu. Međutim, možda je za dolazak u Hajduk izabrao krivo vrijeme, jer nije imao pravu predodžbu o stanju u momčadi. Jer ona je već bila posložena, a nije mogao niti dovesti igrače po svom ukusu. Zato mislim da i on i klub trebaju izgurati ovu sezonu, pa da Leko u ljeto složi momčad po svom ukusu i guštu', s jasnom porukom završio je Igor Musa.

  • +21
Hajduk - Istra 1961 (28. kolo SuperSport HNL-a, 7.4.2023.) Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>