PROSLAVILI SE

Bizaran rekord: Odigrali 36:34 u 'tie-breaku'!

10.01.2013 u 21:13

Bionic
Reading

Monegaški tenisači Benjamin Balleret i Guillaume Couillard na jednom manjem turniru uspjeli su privući pozornost i upisati se u knjigu teniskih rekorda.

U ogledu 3. kola kvalifikacija za glavni ždrijeb ITF Futuresa u Plantaionu na Floridi, koji se igra na zemljanoj podlozi uz nagradni fond od 10.000 dolara, 30-godišnji Benjamin Balleret pobijedio je sedam godina starijeg Guillaumea Couillarda 7-6, 6-1.

U ovoj vijesti uistinu ne bi bilo baš ničega značajnog i vrijednog isticanja kada ne bi bilo poznato da su dvojica Monegašanina u prvom setu odigrali tie-break sa 70 poena. Belleret ga je osvojio sa 36-34.

'Niti jedan od nas dvojice nije mogao niti slutiti da bi tie-break mogao trajati tako dugo. Znamo se jako dobro i obojica smo bili čvrsti, niti jedan od nas nije želio izgubiti. Iako smo se smijali na svakoj promjeni strana kada smo prekoračili 20 poena,' objasnio je Benjamin Balleret, trenutno 606. igrač na ATP ljestvici.

Tie-break s najviše odigranih poena na razini Toura datira iz 1985. godine i ogleda 1. kola igre parova u Wimbldonu, u kojem su Michael Mortensen i Jan Gunnarsson pobijedili Johna Frawleya i Victora Peccija 26-24 u tie-breaku četvrtog seta.