KRATKO I JASNO

Bobanove izjave o detalju iz finala neće se svidjeti Hrvatskoj, a za nacionalni stadion ima samo jednu riječ...

12.09.2018 u 09:36

Bionic
Reading

Na generalnoj skupštini Europskog udruženja nogometnih klubova (ECA) u Splitu bio je i predstavnik Fife Zvonimir Boban koji je malo popričao s novinarima

Na smotri klubova raspravljalo se o tome kako će izgledati organizacija Europske lige u razdoblju od 2021. do 2024. godine, te su se čuli prijedlozi da se naprave dva razreda po 32 momčadi, odnosno ukupno 64 kluba, koji bi bili raspoređeni u Europsku ligu 1 i Europsku ligu 2 , a konačnu odluku o tome mogla bi donijeti UEFA u proljeće 2019. Godine.

U Splitu je bio i drugi čovjek Fife Zvonimir Boban koji je par minuta odvojio za hrvatske medije. On je govorio o VAR-u te se osvrnuo na situaciju iz finala Hrvatske i Francuske (2:4) kada je za dosuđen penal protiv naše reprezentacije.

'Ako realno gledamo penal je bio čist, ali kad si navijač i u finalu SP-a ne vidiš stvari kakve zapravo jesu', rekao je Boban, a te se iskrene riječi neće svidjeti mnogima u Hrvatkoj gdje većina smatra da je hrvatska nacionalna vrsta u tome trenutku oštećena.

'VAR je velika stvar i prednost nogometa. Kod njega ne treba ništa mijenjati. On ne uzima vrijeme nego dodaje. Na ovom se SP-u igralo u prosjeku dvije minute više nego na prošlom.'

Spominje se da bi se VAR mogao uvesti u Hrvatski Telekom Prvu ligu i to čak drugom dijelu ove sezone u derbijima. Ipak, baš nije realno da se uvede tako brzo.

'Svugdje na svijetu kamen spoticanja su sudačke odluke. Tako je uvijek bilo. Po analizama koje smo napravili, svaka treća utakmica na svijetu bila je falsificirana. HNS nam je poslao pismo da želi uvesti VAR, ali to je godina rada, puno workshopova i edukacije ljudi da se implementira. Fifa će pomoći', objasnio je Boban.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bilo je govora i o uspjehu Hrvatske u Rusiji.

'Još se uvijek moramo osvijestiti od onoga što smo doživjeli na Svjetskom prvenstvu koje je predobro i prelijepo. Hvala dečkima, stožeru i svima u HNS-u koji su odradili vrhunski posao. Sada se ide dalje, stvari se u nogometu brzo zaboravljaju, iako ovo SP nećemo tako lako zaboraviti', govorio je Boban koji smatra i da je izgradnja nacionalnog stadiona u Hrvatskoj glupost.