LUDNICA NA PARKU PRINČEVA

'Bomba' iz PSG-a; u Pariz stiže nova zvijezda, a zbog istrage Cavanijev odlazak je neizbježan

05.10.2017 u 13:01

Bionic
Reading

Edinson Cavani (30) mogao bi na kraju sezone napustiti PSG, ali razlog nije njegov sukob s Neymarom nego problemi pariškog kluba s istragom Uefe

Urugvajski golgeter na izlaznim je vratima PSG-a, kluba s kojim ima ugovor do ljeta 2020. Ne, nije glavni razlog sukob s Neymarom na terenu oko izvođenja penala i slobodnjaka (to je navodno izglađeno), ali je skupocjeni dolazak Brazilca zapravo sve inicirao i pokrenuo takvu opciju.

Naime, PSG je pod istragom UEFA-e, jer je Neymara platio 222 milijuna eura, a još je doveo Kyliana Mbappea na posudbu iz Monaca s time da će ga sljedeće sezone otkupiti za 180 milijuna eura. Takvi ludi iznosi digli su nogometni svijet na noge, a Europska krovna nogometna organizacija pokrenula je istragu kako bi utvrdila moguće (i vjerojatno) kršenje financijskog fair playa.

  • +4
Edinson Cavani i Neymar Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER

I zato PSG mora nešto prodati za velike novce, a takav transfer, ne računajući Neymara i Mbappea, u PSG-u mogu napraviti jedino prodajom Cavanija. Špekulira se da bi PSG Urugvajca prodao za 80 milijuna eura čime bi donekle izjednačio prihode s rashodima.

Navodno među engleskim klubovima postoji veliki interes, a oni i mogu platiti taj iznos. No pitanje je što će na sve reći Cavani koji ima sjajnu plaću u PSG-u te je omiljen kod navijača u 'gradu svjetlosti'.

Mogućim odlaskom Cavanija otvara se mjesto za novog napadača (koji mora biti jeftin), a PSG je doskočio tome kako da sa malo milijuna pronađe novu zvijezdu. Prema pisanju stranih medija PSG je već krenuo u lov na čileanskog ofenzivca Alexis Sancheza koji je trenutačno u Arsenalu te mu ugovor istječe na kraju ove sezone. Dakle, Sanchez bi na Park prinčeva, kako sada stvari stoje (ako ne produlji s 'topnicima'), došao bez odštete.

  • +5
Alexis Sanchez Izvor: Reuters / Autor: TONY O'BRIEN