'KRENI GARDO'

Boysi objasnili zašto nakon dugo vremena nisu dignuli transparent za Oluju

05.08.2024 u 08:28

Bionic
Reading

Dinamo je u petak otvorio novu sezonu SuperSport HNL-a pobjedom 5:0 protiv Istre 1961.

Za razliku od ostalih hrvatskih navijačkih skupina, Bad Blue Boysi na toj utakmici prvi put nakon dugo vremena nisu imali transparent posvećen Oluji.

Kasnije su na svojim komunikacijskim kanalima objasnili o čemu je riječ. BBB-i su se prethodnih dana slikali s porukom 'Kreni gardo' u ključnim selima i gradovima koja su oslobođena u Oluji, i to u 5 sati, kada je hrvatska vojska službeno krenula u akciju. Na kraju su stigli do mjesta na kojem je vojska Republike Srpske Krajine potpisala predaju.

'Ove godine smo umjesto uobičajenih poruka i scenografije u čast VRO 'Oluja' izveli 'koreografiju' u kojoj su tribina oslobođeni gradovi i sela diljem Domovine, a koreografija mi sami. Po svjedočanstvu ratnika koji su sudjelovali u Oluji mnogi zbog uzbuđenja nisu spavali u noći s 3. na 4. kolovoza te 1995.

Spremali su se za pokret, a da možda nisu bili ni svjesni da su najveći dani hrvatske povijesti pred njima. Zato u čast te i svih drugih neprospavanih noći hrvatskih ratnika nismo spavali ni mi! ZAGRMILO JEDNO JUTRO SA SVIH STRANA SVIJETA!', piše u njihovoj objavi.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport