Pokaži srce

Branko Strupar otkrio detalje o danu kad je doživio infarkt i završio na operaciji

29.05.2024 u 15:47

Bionic
Reading

U sklopu projekta 'Pokaži srce' na MAXSport televiziji - u emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK' - gostovali su Tomislav Madžar i Branko Strupar

U društvu voditeljice MAXSport televizije Valentine Miletić njeni gosti Tomislav Madžar i Branko Strupar govorili su o projektu 'Pokaži srce'. Naravno, kroz projekt ste naglašava briga o zdravlju sportaša s naglaskom na - srce.

No, posebno je zanimljivo bilo iz prve ruke čuti što o tome ima za reći iz osobnog iskustva bivši proslavljeni nogometaš Branko Strupar koji je u dobio od 53 godine doživio infarkt:

'Da, bilo je to prošle godine 3. veljače 2023. Imao sam možda mjesec dana neke bolove u prsima, ali to sam zanemario i dalje sam s dečkima igrao nogomet i padel. Nisam se osjećao loše, da je bilo jače reagirao bih', ispričao je Strupar dodavši:

'Nisam obraćao pažnju i želio bih reći, moja je greška. Ja sam se totalno zapostavio što se tiče zdravlja, 6,7 godina nisam otišao na sistematski. Po genetici sam to imao… Moj otac je bio, pokojni nažalost, srčani bolesnik i po tome sam kandidat. Moj tata je imao prvi infarkt sa 63 godine, a ja deset godina prije', dodao je Strupar.

Detaljno je opisao taj dan kad je završio u bolnici što samo pokazuje kako svatko treba paziti na svoje zdravlje i projekt 'Pokaži srce' zaista je pun pogodak.

'Taj dan sam ležao kod kuće i kad sam se okrenuo na bok osjetio sam da mi nešto dolazi odozgora… No rekao sam, petak je, idem na nogomet. Rekao idem se preznojit, pivica i bit ću kao novi. U sat vremena sam zastajkivao na terenu bilo mi je čudno skoro sam napravio veliku fatalnu grešku mogao sam ostati na terenu', prisjetio se Strupar ispričavši kako je požurio doma i završio je u bolnici Sveti Duh.

Odmah je završio na operaciji i dobio je dva stenta te kaže kako je puno toga u životu promijenio od tog dana uz dodatak kako je prestao pušiti. A značajno je promijenio i ishrane te je zato i smršavio.

'Spremniji sam nego kad sam igrao. Na početku je bilo teško…'

Cijelu emisiju MAXSport televizije pogledajte u prilogu

Projekt 'Pokaži srce': Tomislav Madžar i Branko Strupar Izvor: tportal.hr