Copa America

Brazil vodio pa prosuo bodove, poznati svi parovi četvrtfinala: Ovo nije bilo očekivano

03.07.2024 u 08:41

Bionic
Reading

U susretu posljednjeg, 3. kola D skupine Copa Americe, koja se igra u SAD, nogometna reprezentacija Kolumbije je remizirala s Brazilom 1:1 osvojivši prvo mjesto u skupini

Brazil je poveo u 12. minuti golom Raphinhe, no u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Daniel Munoz.

U nastavku susreta Kolumbija je obranila remi kojim je produžila niz bez poraza na čak 26 utakmica. Što je još važnije osvojila je prvo mjesto u skupini, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Paname, dok Brazil čeka razigrani Urugvaj.

Selecao će protiv Urugvaja igrati i bez svog ponajboljeg igrača Viniciusa koji je zaradio drugi žuti karton.

'Bila je to utakmica u kojoj smo napravili još jedan korak naprijed', kazao je kolumbijski izbornik Nestor Lorenzo.

'S Brazilom se ne možete opustiti niti na sekundu. Osjećaj je zadovoljstva igrati tako dobro protiv kompliciranog protivnika, a sada ćemo razmišljati o Panami', dodao je.

S druge strane Brazil sada čeka Urugvaj koji je projurio kroz skupinu s tri pobjede i 9-1 razlikom pogodaka.

'Moramo biti iskreni prema sebi, imamo još puno prostora za rast, puno za poboljšati, posebno u ovim velikim utakmicama', kazao je strijelac Raphinha.

'Ovo nije bio očekivani rezultat, ali tko želi biti prvak ne treba brinuti o sljedećem protivniku, moramo biti spremni pobijediti svakoga', dodao je.

U drugom susretu skupine Kostarika je porazila Paragvaja sa 2:1, no obje ekipe su ispale.

Kostarika je povela već u 3. minuti golom Francisca Calve, a samo četiri minute kasnije Josimar Alcocer je zabio i drugi gol. Paragvaj je u 55. minuti golom Sose smanjio na 2:1.

'Ovo je bila vrlo teška skupina. Igrali smo protiv Brazila i Kolumbije, dva od četiri favorita za osvajanje Copa', rekao je novinarima trener Kostarike Gustavo Alfaro.

'Imali smo svoje prednosti, svoja postignuća i svoje pogreške, važno je da učimo. Ovo je bio vrlo kratak turnir koji smo morali maksimalno iskoristiti', dodao je.

Paragvaj je prvi put nakon 1925. izgubio sve tri utakmice u skupini.

'Bio je to loš turnir, loš nastup', kazao jhe izbornik Daniel Garnero.

Govoreći o svojoj budućnosti, dodao je: 'Ovdje sam jer je savez tražio moje usluge i ako ne žele da nastavim, to je njihova odluka.'

Četvrtfinale Copa Americe počinje 4. srpnja utakmicom između Argentine i Ekvadora u Houstonu, dan kasnije u Arlingtonu će igrati Kanada i Venezuela, dok se 6. srpnja sastaju Brazil i Urugvaj u Las Vegasu, te Kolumbija i Panama u Glendaleu.

Cup tree provided by Sofascore