LOVA DO KROVA

Brazilska nogometašica zaludila je Kineze; nude joj milijune dolara

14.02.2017 u 10:08

Bionic
Reading

Cristiane Rozeira de Souza Silva (31) jedna je od najboljih svjetskih nogometašica. Brazilka trenutno igra za ekipu PSG-a, no nije među deset najplaćenijih na svijetu. Uskoro će se to promijeniti...

Ne ulažu Kinezi samo u muški nogomet, žele ojačati i popularizirati i žensku ligu, a i tu su spremni uložiti milijune dolara. Zato će neke od najboljih svjetskih nogometašica napokon doći 'na svoje', plaćama će se barem malo približiti svojim muškim kolegama.

Trenutno najveći ugovor u svijetu ženskog nogometa ima Amerikanka Alex Morgan koja u francuskom Lyonu zarađuje oko 450.000 dolara na godinu. Sličnu plaću ima Brazilka Marta Vieira, peterostruka najbolja svjetska nogometašica u izboru Fife, koja igra za švedski Rosengard. Iza njih su Abby Wambach, Heather Mitts i Nicole Banecki koje imaju ugovore između 200.000 i 250.000 dolara, dok primjerice američka golmanica Hope Solo igra za 80.000 dolara na godinu.

Cristiane Rozeira (31) sad će srušiti sve granice. Brazilka na kraju sezone odlazi iz PSG-a u kineski Changchun Dazhong Zhuoyue, trećeplasiranu ekipu kineskog prvenstva. Iako točan iznos transfera još nije objavljen, vlasnici kluba istaknuli su kako će Cristiane postati daleko najplaćenija nogometašica u povijesti. Nagađa se kako je potpisala za najmanje milijun dolara na dvije sezone!

Autor: Youtube

Cristiane je jedna od najboljih svjetskih nogometašica, s Brazilom je osvojila Copa Americu, bila druga na SP-u 2007., osvojila dvije srebrne olimpijske medalje. Uz to je zabila najviše golova u povijesti olimpijskih turnira nogometašica, ukupno 14! U bogatoj je karijeri igrala četiri SP-a i nastupila na isto toliko Olimpijskih igara! Profesionalnu je karijeru gradila u klubovima u Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj, SAD-u, Rusiji i Južnoj Koreji, triput je bila treća u FIFA izboru za najbolju nogometašicu, a zabila je najbrži hat-trick na Olimpijskim igrama ikad... Milijunskim ugovorom u Kini sad će sve to naplatiti iako je to u odnosu na kolege nogometaše 'sitniš'...