TRENERSKI WUNDERKIND

Brighton je prva momčad Engleske; vodi ga najmlađi trener u povijesti Premier lige

24.08.2024 u 16:37

Bionic
Reading

Brighton je ostvario dvije pobjede u prva dva kola engleskog prvenstva, a trenutno ga vodi 31-godišnji Fabian Hürzeler

Brighton & Howe Albion sjajno je započeo sezonu u Premier ligi.

Danas je svladao Manchester United s 2:1 u prvoj utakmici subotnjeg programa 2. kola. Domaću momčad u vodstvo je doveo Danny Welbeck u 32. minuti. Manchester je izjednačio u 60. minuti, a strijelac je bio Amad Diallo. Pobjedu Brightonu donio je Joao Pedro u petoj minuti sučevog dodatka.

Brighton je drugom pobjedom na početku prvenstva izbio privremeno na vodeću poziciju sa šest bodova, a Manchester United je sa tri boda trenutačno na osmoj poziciji.

Brighton je u posljednjih par godina poznat po razvijanju mladih igrača, vrlo dobrom napadačkom nogometu, ali i prilično avangardnoj sportskoj politici. Naime, trenutno ga vodi 31-godišnji Fabian Hürzeler, najmlađi trener u povijesti Premier lige. Prije njega, klub je davao priliku trenerima poput Grahama Pottera i Roberta De Zerbija.

Hürzeler je igračku karijeru završio 2022. godine i posvetio se trenerskoj.

Bio je trener-igrač u Pipinsriedu, a nakon toga radio kao pomoćni trener njemačkih U-18 i U-20 reprezentacija. Nakon toga je prešao u St. Pauli, prvo kao asistent, a nakon prosinca 2022. kao prvi trener. U 55 utakmica na klupi St. Paulija došao je do je 36 pobjeda, 11 remija i osam poraza.

Standings provided by Sofascore