JAVIO HNS-U I DALIĆU

Brozović završio reprezentativnu karijeru; odigrao je 99 utakmica

14.08.2024 u 14:03

Bionic
Reading

Marcelo Brozović odlučio je u 32. godini oprostiti se od reprezentacije.

Poslije Europskog prvenstva Domagoj Vida je odlučio završiti reprezentativnu karijeru, a sada je istu odluku donio Brozović, koji je obavijestio vrhušku HNS-a i izbornika Zlatka Dalića kako je tih 90-ak minuta protiv Italije na Euru ujedno bilo i posljednje što ćemo vidjeti od njega u nacionalnom dresu.

Brozović, veznjak saudijskog Al Nassra, bio je godinama jedan od ključnih hrvatskih reprezentativaca i jedan od najzaslužnijih za dvije medalje sa svjetskih prvenstava.

Za reprezentaciju je debitirao u lipnju 2014. u prijateljskom utakmici s Australijom kod izbornika Nike Kovača. Kasnije je bio standardan i kod Ante Čačića i kod Zlatka Dalića. Odigrao je ukupno 99 utakmica za hrvatsku reprezentaciju.

Prošlog ljeta je otišao u Saudijsku Arabiju u momčad u kojoj je i Cristiano Ronaldo, a na Europskom prvenstvu u Njemačkoj bio je jedan od najviše kritiziranih hrvatskih igrača.

Karijeru je Brozović počeo u Dragovoljcu, a onda je preko Lokomotive i Dinama u siječnju 2015. godine otišao u milanski Inter u kojem se zadržao osam i pol godina i za kojeg je odigrao 330 utakmica.