što će odlučiti?

Bruno Petković bira između dva velikana, no pojavio se neočekivani problem

02.07.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Prijelazni se rok tek zahuktava, a na Maksimiru je glavno pitanje hoće li jedan od najboljih igrača 'modrih', kapetan Bruno Petković, ostati ili otići. Za Petkovića postoji konkretan interes jakih i bogatih klubova iz Grčke i Turske

Podsjetimo, Bruno Petković s Dinamom ima ugovor do kraja lipnja 2025. godine, ali već ovog ljeta može napustiti Maksimir ako netko do 15. srpnja aktivira odštetnu klauzulu od 2,5 milijuna eura.

Još se ranije spominjao interes momčadi iz talijanske Serie A, radilo se prvo o Fiorentini, a potom i o Bologni za koju je Petko već igrao, a koja slaže momčad za nastup u Ligi prvaka ove sezone.

Ali, sve je ostalo tek na inicijalnim kontaktima, a još je ranije propao plan turskog Trabzonspora koji je bio vrlo zainteresiran za dovođenje Petkovića, no negdje 'po putu' su Turci od te ideje jednostavno - odustali.

Najnovije informacije govore kako su se u borbu za Brunu Petkovića uključila i dva grčka velikana. Radi se o aktualnom prvaku Paoku te Olympiacosu!

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Grčki mediji tvrde kako je Olympiacos prvi krenuo u akciju, novca imaju dovoljno te im odšteta od 2,5 milijuna eura ne predstavlja nikakav problem. Ista je situacija i s Paokom koji je spreman potrošiti taj novac kako bi doveo našeg reprezentativca u Solun.

No, grčki mediji tvrde kako se iznenada pojavio neočekivani problem, a to je Petkovićeva plaća koju je tražio. U Dinamu Petko trenutno ima oko 1.2 milijuna eura na godinu i sigurno je da odlaskom u inozemstvo očekuje i veću plaću. A u ovom trenutku mu Olympiacos i PAOK mogu ponuditi oko 1.5 milijuna eura plus bonuse s kojima bi mu ukupna godišnja plaća mogla narasti do dva milijuna eura. Sad je pitanje zadovoljava li taj novac Brunu Petkovića, a grčki mediji tvrde kako on baš i nije oduševljen ponudom...

Kako god bilo, do 15. srpnja će sve biti jasno - Dinamo ima dvije mogućnosti, prodati Petkovića sad i zaraditi koji euro ili mu ponuditi novi, bogatiji, ugovor i pa čekati nove kupce u zimi ili sljedećeg ljeta.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport