SJAJNA ZAVRŠNICA

Cedevita Statisti vratili naslov prvaka

04.08.2014 u 12:59

Bionic
Reading

Završni turnir CEDEVITA BASKET TOURA, 3x3 košarkaškog prvenstva Hrvatske održao se u Rijeci a na njemu su pravo nastupa ekipe izborile kroz 15 kvalifikacijskih tunira podijeljenih u četiri regije.

Iznimno zanimljiv turnir obilježile su brojne utakmice sa neizvjesnim završnicama a nekoliko ih je završilo tek u produžetku. Kroz grupe su najbolje dvije prvoplasirane ekipe išle direktno u polufinale a to su izborili prošlogodišnji pobjednici General Vasilije Mitu (Igor Musulin, Željko Palavra, Igor Kovačević, Ivica Cvitanović) pobjedama protiv Bonusa 17:9 i Bilog Briga 13:11, te Cedevita Statisti (Dino Stipčić, Duje Kaliterna, Dino Marin, Toni Mindoljević) pobjedama protiv Basifuhe 19:16 i Tko je pobijedio 20:11.

Za ulazak u četvrtfinale Fišer Mali Caffe (Dorian Ribarić, Vanja Miletić, Damir Mijić, Veljko Grilj) je nadigrao Tko je pobijedio 19:15 a zadarski Pulestri (Jure Dražović, Zvonimir Baričević, Ivan Bulić, Josip Bulić) su u neizvjesnoj utakmici bili bolji od Basifuhe 19:18. U prvom četvrtfinalu Fišerovci su nastavili sa dobrim igrama i svladali Bili Brig 21:15, dok smo u drugom gledali još jednu napetu utakmicu koja je otišla u produžetak. Pulestri su na kraju slavili protiv Bambusa (Marko Benić, Marin Komadina, Matija Šamanić, Bojan Šamanić) kojemu je ponestalo snage sa 19:17.

Prije završnih utakmica gledali smo i natjecanje u tricama u kojemu je slavio Marin Mijaljević. Cedevita Statisti su predvođeni odličnim Dinom Stipčićem i borbenim Dujom Kaliternom ušli u finale preko Fišera rezultatom 21:18. Iskusni General Vasilije Mitu je za reprizu prošlogodišnjeg finala iskoristio prednost u visini i pobijedio Pulestre 17:12. Cijeli turnir protekao je u sjajnoj košarkaškoj atmosferi na riječkom Korzu a najviše razloga za slavlje imali su splitski Cedevita Statisti koji su u finalu uvjerljivo pobijedili GVM 21:12 te im uzvratili za prošlogodišnji poraz. Uz titulu 3x3 prvaka Hrvatske ovom pobjedom izborili su i nastup na FIBA WORLD TOURU u Lausanni krajem kolovoza.

Nadamo se da će i tamo pružati sjajne partije kao i pred dvije sezone kada su se okrunili naslovom prvaka Europe.