SAMO ZA TPORTAL

Cico Kranjčar nakon šokantnog Dinamova poraza rekao najveću istinu; ima i savjet za Jurčevića

19.04.2018 u 11:57

Bionic
Reading

Dinamo se porazom od Osijeka (0:1) doveo u pomalo neugodnu situaciju, jer osim što je sada prednost pred drugoplasiranim Hajdukom smanjena na 'minus 5', ni atmosfera u momčadi pred najveći hrvatski derbi nije blistava

Dinamo je uoči ovog 30. kola HT Prve lige imao osam bodova prednosti pred Hajdukom. Međutim Osijek je slavio u Zagrebu, a Hajduk je pak na svom stadionu s uvjerljivih 4:0 pobijedio Cibaliju. Prednost Dinama sada iznosi pet bodova, a ukoliko Hajduk pobijedi u najvećem hrvatskom derbiju (nedjelja, 17 sati, ArenaSport 3), evo 'bilih' posve u igri za naslov prvaka.

Dinamo je, iako nismo nikakvi proroci, na sličan način izgubio naslov u sezoni 1994./95., kada je s dva remija, protiv Neretve 1:1 i doma - također protiv Osijeka 1:1, prokockao prednost i dopustio Hajduku da ga pretekne s tri pobjede u posljednja tri kola.

  • +16
Dinamo - Osijek 0:1, 30. kolo HT Prve lige, 18.4.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Zanimljivo, Dinamo je i tada - nakon domaće utakmice s Osijekom - išao na gostovanje na Poljud, gdje je izgubio 3:1.

Trener te generacije 'modrih', koja je u to vrijeme igrala pod imenom Croatia, bio je Zlatko Cico Kranjčar.

'Bilo je to prije 24 godine, tako da o nekim sličnostima baš i ne možemo govoriti. Mi smo imali prednost, koju smo prokockali s ta dva remija, posebice u utakmici s Osijekom. Istina, do zadnjeg smo kola bili u igri za naslov, a te smo sezone igrali i finale Kupa, također protiv Hajduka. Ali Hajduk je te sezone bio izuzetno jak, igrao je i četvrtfinale Lige prvaka protiv Ajaxa, tako da se i splitska momčad s pravom nadala trofejima', prisjetio se Zlatko Kranjčar, koji Dinamov poraz od Osijeka nije pratio jer tek je navečer sletio u Zagreb po povratku iz Irana.

Autor: youtube

Naime, sređivao je neke privatne sitnice nakon raskida ugovora sa Sepahanom.

Dinamo je te godine imao stanovitih problema jer klub je bio u dokapitalizaciji i odrađivao je kaznu neigranja u Europi.

'Sve je to utjecalo na igrače jer klub nije bio toliko financijski posložen. Osim toga, primarni cilj nam je bio osigurati jedno od prva dva mjesta te eventualno uzeti naslov u Kupu. Nažalost, nismo uspjeli biti prvaci, niti uzeti Kup jer Hajduk je uzeo dvostruku krunu. Međutim nakon te godine konsolidacije, u sljedećoj sezoni, uzeli smo dvostruku krunu, a potom i u sezoni 1997./98., kada smo izborili i Ligu prvaka.'

Osvrnuo se Cico Kranjčar još malo na šokantni poraz od Osijeka u srijedu.

'Unazad dvije godine Osijek je sve čvršći, jači, kvalitetniji i spremni su za veći rezultatski iskorak. Tako da ovo ustvari više nije iznenađenje. Svjedoci smo toga i u Europi da nominalno slabije momčadi mogu iznenaditi veće, na papiru bolje. Više ne postoje klubovi u podređenoj situaciji, a to je dobro i za hrvatsku ligu jer nema više sigurnih, odnosno ni u jednu utakmicu se ne može ući s mišlju - lako ćemo.'

Jurčeviću sada neće biti lako pripremiti momčad za derbi.

'Ma, ja vjerujem da će Jurčević znati dići momčad. Ne smije se sada raditi pritisak na ekipu i kritizirati ih, već sve treba okrenuti na pozitivu, uvjeriti ih da znaju i mogu, što je i istina. Jer Dinamo da i izgubi u derbiju, ostaju mu još dva boda prednosti. A 'modri' ipak imaju odlične igrače, iskusne, koji će znati kako sačuvati tu bodovnu prednost. Osim toga, Jurčević je i u radu u West Ham Unitedu znao nositi se s pritiskom', zaključio je Zlatko Cico Kranjčar.