NIKAKO DA 'KLIKNE'

Čilić imao sve u rukama, Nadal uspio preokrenuti

30.10.2015 u 22:31

Bionic
Reading

Marin Čilić više od godinu dana nije svladao igrača iz TOP 10 društva, a kada mu to za rukom nije pošlo ni večeras hrvatski tenis ostao je bez predstavnika na ATP turniru u Baselu

I Ivo Karlović i Marin Čilić (4:6, 6:3, 6:3) mogu žaliti nakon današnjih mečeva četvrtfinala u Baselu iz serije 500, no za finale će se međusobno boriti njihovi protivnici Richard Gasquet i Rafael Nadal.

Čilić je hrabro ušao u dvoboj s 14-strukim Grand slam pobjednikom i namentuo mu željeni ritam. Služio ga je servis, nije Nadalu dozvolio priliku, a jedinu svoju uspio je iskoristiti i zaključiti prvi set sa 6:4 u svoju korist. Nanjušio je Marin 'krv' i odmah u drugom setu poveo sa 2:0. Činilo se da ide prema svojoj drugoj pobjedi u četvrtom ogledu s Nadalom.

No, slavni Španjolac nije se predao i u hipu je okrenuo susret u svoju korist. Podigao je razinu prvog servisa, krenuo je nizati gemove, osvojio ih osam od idućih devet i uskoro se našao u dobitnoj situaciji. On svoju priliku nije ispustio i tako je Čilić nakon nešto više od dva sata dobre borbe upisao i 11. uzastopni poraz protiv TOP 10 društva.

Nadal je na vrijeme pronašao svoj ritam i uspio preokrenuti meč