nova lica hrvatske

Čini se da je ova suradnja izvrsno krenula; izbornik Horvat otkrio je kako je Balić 'škrt na riječima', dok legendarni Ivano ne skriva zašto voli sjediti na klupi

29.04.2021 u 20:55

Bionic
Reading

U dvoboju 4. kola EHF EURO Kupa hrvatski rukometaši su u Varaždinu slavili protiv Slovačke s 26:23 (12:13). Izabranici Hrvoja Horvata, koji igraju u bitno pomlađenom sastavu, stigli su i do četvrte pobjede u ovom natjecanju i druge u Varaždinu u samo dva dana protiv Slovačke.

Samo par dana nakon što je službeno imenovan pomoćnikom Hrvoja Horvata, Ivano Balić već je sjedio na klupi reprezentacije. Dvoboji EHF Euro Cupa Hrvatskoj su u srijedu i četvrtak 'ponudili' Slovačku, i vidjeli smo dvije različite utakmice, 'laganicu' u srijedu i puno neizvjesniju utakmicu ovog četvrtka.

>> [FOTO] Pomlađena Hrvatska nastavila stopostotni niz, a protiv Slovačke pokazala i kako se snalazi kada je u rezultatskom minusu

'Nije ni loše što je danas bila neizvjesna utakmica jer nije lagano igrati kada gubiš, to nosi pritisak, a mladi su odlično reagirali. Ostali smo i bez Šušnje i Gadže tijekom utakmice, no s rotacijama smo uspjeli privesti utakmicu kraju za dva boda koja nam zasad osiguravaju drugo mjesto', rekao je za RTL izbornik Hrvoje Horvat.

U najavi ovih utakmica, Horvat je istaknuo da traži igrače koji će igrati u oba smjera. Je li ih pronašao?

'Dobro, bilo je i peha jer su nam mnogi otpali i to je mala mrlja, ali i ovi su dečki dobro odgovorili. Danas moram izdvojiti odličnu rolu Načinovića, Šušnja se pokazao, Mihić također, vidjeli ste Lučina'.

  • +15
Hrvatska - Slovačka, utakmica EHF Europa Cupa (29. 4. 2021.) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Vidjelo se i Ivana Balića na klupi, kako je počela suradnja?

'Balić ne kaže puno, ali kaže dosta dobrih stvari. Zadužen je za detalje, puno razgovara s vanjskim igračima i pivotima, podijelili smo se i nadopunjavamo se. Obojica smo bili srednji vanjski kao igrači i, kako je on rekao, vidimo teren iz iste perspektive'.

Hrvatski legendarni rukometaš, svojevremeno najbolji igrač svijeta, Ivano Balić pričao je za Novu TV.

'Promašili smo četiri-pet zicera u prvom poluvremenu i dali priliku Slovacima da se vrate u utakmicu, pa smo se 15 minuta tražili u drugom dijelu, ali onda je Pešić nešto obranio, zabili smo neke lake golove i rutinski priveli utakmicu kraju. Cilj je bio vidjeti te mlade igrače, izbornik traži pivota koji može igrati u oba pravca i sva četvorica su pokazala da ih možemo koristiti', pojasnio je Balić

'Moja uloga? Dok ne moram stajati, sve je dobro, mogu sjediti 60 minuta, da sačuvam leđa. Ako imam nešto za reći izborniku, kažem mu, ako trebam nešto reći igračima, kažem im, imam tu slobodu. Na trenerima je da igračima damo što više informacija da ih primjene na utakmici. Ja trebam biti tiši, izbornik to vodi, on drži jedne detalje, ja druge i uglavnom se dobro slažemo. Bez Olimijskih igara sad treba pozvati i isprobati što više mladih, imamo dobre generacije i vidjeti tko može napraviti iskorak da pomogne A selekciji. Hoću li biti izbornik? Zasad su ove klupe udobne i zadržat ću se tu, a za dalje o tom potom. Dva dana guram 'Malo san maka' pa smo na kraju utakmice napokon pustili tu pjesmu, ha,ha', završio je u svom stilu Ivano Balić.