haland se proslavio

Cijeli svijet priča o dečku koji je zabio devet golova na utakmici SP-a: Taj nema milosti…

31.05.2019 u 09:29

Bionic
Reading

U dvoboju Norveške i Hondurasa na Svjetskom prvenstvu juniora u Poljskoj Erling Braut Haland zabio je čak devet golova, a njegova reprezentacija pobijedila s 12:0.

Honduras je posljednjih godina česti sudionik nogometnih smotri i njegovi seniori u pravilu pružaju pristojan otpor jakim reprezentacijama, no juniori su se ovog četvrtka propisno osramotili.

  • +3
Erling Braut Haland Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, na SP-u U-20 reprezentacija Norveška je protiv Hondurasa pobijedila s nevjerojatnih 12:0.

Zvijezda susreta bio je Erling Braut Haland, 18-godišnji napadač Red Bull Salzburga koji je utrpao devet golova i skrenuo na sebe pažnju cijelog nogometnog svijeta.

Riječ je o mladom dečku koji je u austrijskoj ligi dobio priliku tek u dvije utakmice i jednom zabio ove sezone, a cijena mu je zasad oko pet milijuna eura, ali će nakon ovog podviga sigurno rasti. U europskim sportskim medijima već se natječu s usporedbama te u njemu vide Zlatana Ibrahimovića, kao i Romelua Lukakua.

Međutim, treba reći kako su njegovoj slavi značajno pomogli braniči Hondurasa i njihov golman svojim smiješnim reakcijama pa je pred Halandom definitivno još dugi put do vrhunskog nogometa. Uostalom, sjetimo se samo Odegaarda koji je bio proglašen čudom od djeteta i kupljen od Reala, a šest godina kasnije još uvijek to nije potvrdio na travnjaku...