ht prva liga - 16. kolo

Čolak s dva gola srušio Osijek; Bišćan doveo Rijeku na diobu drugog mjesta

01.12.2018 u 16:53

Bionic
Reading

U derbiju 16. kola Hrvatski telekom Prve lige, Osijek je u Gradskom vrtu dočekao Rijeku, nakon kojeg je mogao jedino čestitati gostima na zasluženoj pobjedi 2:1

Osijek i Rijeka, susjedi na tablici, koji se bore za mjesto pri vrhu tablice, u ovaj su dvoboj ušle u relativno različitim raspoloženjima. Zekićevi igrači u posljednjih pet utakmica imaju dvije pobjede, dva remija i jedan poraz. S time da su u tih pet utakmica, čak četiri puta bili gosti.

Rijeka je pak, u istom tom broju utakmica, ali s Igorom Bišćanom na klupi, upisala četiri pobjede i jedan remi. Od toga - posljednja je pobjeda bila i protiv lidera prvenstva - Dinama. I što je najvažnije, momčad s Rujevice u konstantnom je usponu.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, NK Osijek - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

A vidjelo se to i od prve minute ovog ogleda. Istina, domaćini su poveli već u 8. minuti preko Šorše, no najveći posao odradio je branič gostiju, Petar Mamić, koji je posve neometan dodao do Šorše, umjesto svom vrataru Slugi, a iskusnom igraču Osijeka nije bilo teško poentirati.

Izvor: Društvene mreže

Nakon primljenog gola, Rijeka je ubacila u brzinu više, a u izglednim su prilikama bili Kvržić, Heber i Čolak, no nešto zbog nepreciznosti, ali ponajprije zbog sjajnih reakcija Malenice, ostalo je 1:0.

Ipak, u samoj zavrnici, nakon ubacivanja iz kuta, Čolak je uspio jednu glavom zahvatiti loptu i naplatiti bolju igru Rijeke u prvom dijelu, te se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Izvor: Društvene mreže

U drugom dijelu, gotovo identična slika. Rijeka je bila ta koja je gospodarila terenom i prijetila. U 52. minuti mamić je pucao, ali loptu je zaustavio Temelin. Novu opasnost vidjeli smo u 53. minuti kada je Kvržić glavom zaprijetio Malenici, ali izbio je domaći golman loptu u korner. U nastavku akcije, Čolak je iskoristio nespretno izbijanje lopte od Ćavara te poentirao za 1:2.

Izvor: Društvene mreže

Priliku da otkloni sve upitnike i nepoznanice oko pobjednika utakmice, imao je Kvržić u 79. minuti, ali njegov udarac uspio je zaustaviti Malenica.

Kazna je stigla skoro u sljedećoj minuti, kada je nakon nespretne reakcije obrane Rijeke lopta doška do Bobana, no njegov udarac odbio se od gostujućeg bloka i jedino što su domaćini imali od te prilike bio je - korner.

U samoj završnici Osječani su se okuražili te su zaprijetili još jednom. Točnije, Marić, koji je praktički već matirao Slugu, ali onda je s gol-crte loptu izbio Lončar.

Izvor: Društvene mreže