ima se, može se...

Cristiano Ronaldo mu je 'smjestio' otkaz, a sada je otkriveno koliko milijuna eura Juventus svakog mjeseca mora plaćati bivšem treneru

18.03.2021 u 15:41

Bionic
Reading

Maurizio Sarri (62) samo je godinu dana proveo na klupi Juventusa. Uspio je sa 'starom damom' osvojiti Serie A, a na kraju prošle sezone dobio je otkaz jer čelnici kluba nisu bili zadovoljni rezultatima. U stvari, čini se kako su se igrači predvođeni Cristianom Ronaldom pobunili protiv njega, atmosfera u svlačionici bila je loša i Juventus je odlučio jednostrano raskinuti ugovor

I tu je nastao problem jer Maurizio Sarri (62) je imao ugovor do kraja lipnja 2022. godine i nije želio sporazumni raskid. Ukupno je s Juventusom u prošloj sezoni odigrao 52 utakmice, ostvario je 34 pobjede te po devet remija i poraza. Navodno mu je presudilo ispadanje iz Lige prvaka jer je Juve svoj put završio već u osmini finala gdje ga je izbacio Lyon.

Kako god bilo, Sarri je na kraju sezone dobio otkaz, a naslijedio ga je Andrea Pirlo. Juventus je jednako loš kao i prošle sezone, i sada je ispao u osmini finala (od Porta), a u prvenstvu ne stoji najbolje jer za vodećim Interom zaostaje čak 10 bodova.

A sada su talijanski mediji otkrili koliko milijuna eura Juventus svakog mjeseca gubi zbog smjene trenera i otkaza Sarriju.

Prema izvještaju portala Calcio e Finanza, koji je analizirao poslovne knjige Juventusa zaključno s 31. prosincem 2020. godine, troškovi otpuštanja Sarrija puno su veći nego što se ranije mislilo.

Pronašli su dokaze da će Juve morati nastaviti plaćati Sarrija i članove njegovog stručnog stožera, a trošak je čak 15 i pol milijuna eura do isteka ugovora u lipnju 2022. godine! No, to nije sve, jer postoje i drugi troškovi u visini od 1,878 milijuna eura.

  • +5
Cagliari - Juventus, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: FABIO MURRU

Tako će ukupni troškovi prijevremenog otkaza iznositi čak 17 milijuna i 335 tisuća eura koliko bi Juventus morao isplatiti bivšeg trenera i njegov stručni stožer do kraja ugovora koji završava u lipnju 2022. godine.

No, navodno postoji i tračak nade za pandemijom koronavirusa uzdrmani proračun i krhku financijsku konstrukciju Juventusa. To je klauzula koja omogućuje 'staroj dami' da ovaj ugovor s bivšim trenerom raskine već u lipnju ove godine, no taj će posao morati odraditi odvjetnici obiju strana...