MEDIJI GA OBLATILI?

Cro Cop digao glas: To veze s dopingom nema!

18.11.2015 u 18:05

Bionic
Reading

Mirko Filipović optužio je UFC da ga je iskoristio te još jednom potvrdio da se ne osjeća kao varalica zbog korištenja hormona rasta pri tretmanu ozlijeđenog ramena...

Nakon što je UFC suspendirao Mirka Filipovića zbog korištenja nedopuštenih sredstava, već nakon što je naš borac objavio kraj karijere, podiglo se mnogo prašine u Hrvatskoj pa se 41-godišnjak odlučio u velikom intervjuu za RTL otkriti svoju stranu priče.

'Mislim da se digla velika halabuka oko ničega, to veze s dopingom nema. Ja sam jedino pogriješio što sam bio naivan, pošten i glup što sam obavijestio UFC da sam uzeo terapeutske doze radi zacjeljenja ramena jer to naprosto koristi 95 posto boraca u određenoj fazi priprema,' izjavio je Cro Cop te ustvrdio kako su ga mediji jako oblatili posljednjih dana, jer smatra da svojim potezom nije išao po prednost u kavezu, već je samo htio da mu rana brže zacijeli.

'Svjestan sam da dajem loš primjer ljudima, to je loše za zdravlje, opasno je uzimati dugotrajno količinu koja može dovesti do dijabetesa. Ima to i negativnih efekata, ali ja sam htio spasiti borbu. Nije mi lako nakon 20 godina reći odjednom dosta. Kad već odlazim, htio sam se barem pozdraviti u kavezu,' priznao je ipak svjestan opasnosti koju sa sobom donosi hormon rasta te zatim optužio UFC:

'Oni više nemaju interes za mene, iskoristili su me u negativnom kontekstu što su to potencirali. Čemu suspenzija ako sam rekao da više ne mogu, da ne mogu čekati novu borbu i bez te suspenzije. Trebali su to džentlmenski riješiti, nije mi baš svejedno, to je nepotrebna mrlja, ali život ide dalje.'

'Ovo je nasilan sport, moralo je valjda nasilno i završiti,' zaključio je osvajač PRIDE-ovog Grand Prixa.

Cijeli intervju pogledajte ovdje