ŠOK I NEVJERICA

Dalić nakon katastrofe u Cardiffu preuzeo odgovornost: Nedopustivo! Ovo je jako loše!

15.10.2023 u 23:26

Bionic
Reading

Nakon Turske vjerovali smo da su Vatreni imali loš dan, nakon Walesa jasno je da je problem dublji. Izbornik Zlatko Dalić za sada samo grebe ispod površine

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je na gostovanju kod Walesa u Cardiffu s 1-2 (0-0) te tako stigla u nezavidnu poziciju uoči posljednja dva kola kvalifikacija za Euro koja će se igrati u studenom. Uz dvije pobjede (Armenija kući, Latvija na gostovanju) Hrvatskoj je potrebno da Wales ne dobije obje utakmice, u suprotnom Vatreni idu u dodatne kvalifikacije.

  • +18
Nogomet: Wales - Hrvatska, utakmica kvalifikacija za UEFA Euro 2024 Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Izbornik Zlatko Dalić je preuzeo odgovornost za poraz:

'Zaslužen poraz. Wales je bio bolji, agresivniji, pokazao je više želje i riješio je svoje situacije. Imamo jako puno problem prema u igri prema naprijed. Nemamo ideje kako doći do gola i ovo je jako loše. Doveli smo se u tešku situaciju. imali smo sve u svojim rukama, a sada ovisimo o drugima. Preuzimam odgovornost, mogao sam nešto bolje napraviti. Htio sam da Vida donese agresivnost i to je donio, ali je problem kad ne stvaramo šanse. Nismo imali kreacije naprijed. Bezidejni smo bili i to je zaista loše. Ne znam što bih rekao na sve ovo osim da moramo podići glavu i ispričati se za ovo', naglasio je Dalić te nastavio:

  • +55
Cardiff, 15.10.2023 - Nogomet: Hrvatski navijači na utakmici Wales - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'U problemima smo, čekamo iduće dvije utakmice. Nadamo se da ćemo se oporaviti i da će neki igrači zaliječiti ozljede. Na poluvremenu smo htjeli okrenuti stvari, Juranović je imao mali problem. Na žalost, odmah smo pogriješili na početku drugog poluvremena. Imamo puno problema, no moramo vidjeti kako se podići, kako dobiti Latviju, kako se pripremiti. Moramo ovo prebroditi i okrenuti se idućim utakmicama. One su za nas biti ili ne biti', zaključio je Dalić.

Standings provided by Sofascore