BRAVO ZA ZLATKA

Dalić naučio iz Bilićeve greške i s Al Hilalom uzeo prvi trofej

23.02.2013 u 11:24

Bionic
Reading

Hrvatski trener Zlatko Dalić, koji od siječnja samostalno vodi jedan od najvećih azijskih, samim time i arapskih, klubova, Al Hilal, u petak je uzeo svoj prvi veliki trofej

Hrvatski trener Zlatko Dalić (46), koji je prve trenerske korake učio kod Miroslava Ćire Blaževića, a potom je surađivao i u U-21 hrvatskoj reprezentaciji te samostalno vodio Rijeku, Slaven Belupo, tiranski Dinamo pa i saudijski Al-Faisaly Harmah, od siječnja je prvi trener Al Hilala, jednog od najvećih azijskih klubova. Naime, Al Hilal izabran je za najveći azijski klub 20. stoljeća.

Prije toga, Dalić je vodio B momčad, ali u klubu su procijenili da je njegova stručnost visoka i u ruke su mu dali prvu momčad, s kojom je u petak osvojio svoj prvi veliki trofej.

U Riyadhu je, u finalu Princ kupa, pred 70.000 gledatelja odigrana dramatična utakmica, između velikih gradskih suparnika, Al Hilala i Al Nassra, a da ne bi bilo 'repova' dvoboj su sudili suci iz Italije. Nakon 90 minuta bilo je 0:0, a onda je u 118. minuti Dalićev sastav, koji je bio tijekom cijele utakmice konkretniji i bolji, poveo pogotkom Mohammada Al Shalhouba

No stigla je slična završnica kao u dvoboju Hrvatske i Turske u četrvtfinalu Eura 2008. godine u Beču. Momčad Al Nassra izjednačila je u 120. minuti nakon gola Hassana Al Raheba, pa se pristupilo izvođenju penala.

Za razliku od bečkog dvoboja, ovog puta udarci s bijele točke ipak su bili sretniji momčadi koja je povela, odnosno Dalićevom Al Hilalu.

To je sasvim sigurno dobar poticaj momčadi hrvatskog stručnjaka, koja se bori i za vrh u nacionalnom prvenstvu. Trenutno je Al Hilal drugi, iza Al Fateha, a uskoro saudijsku momčad čeka i prvo kolo u azijskoj Ligi prvaka. S prvim trofejom - sasvim se sigurno lakše diše, a suparnici u Ligi prvaka su klubovi iz UAE-a, Katara i Irana.