DRUGA UTAKMICA FINALA

Dallasu nije pomoglo još jedno odlično izdanje Dončića, Boston vodi 2:0

10.06.2024 u 08:19

Bionic
Reading

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su TD Gardenu su igrače Dallas Mavericksa 105:98 i tako poveli 2:0 u finalnoj seriji NBA lige.

Prva četvrtina pripala je gostima. Bili su bolji, držali prednost, vodili u jednom trenutku i sedam koševa razlike, ta nakon nje imali prednost od 28:25.

U drugoj su se domaćini trgnuli, presložili se i uspjeli preokrenuti rezultat te na poluvrijeme otići s vodstvom 54:51.

U istom ritmu nastavili su i u trećoj četvrtini, pa se prednost polako povećavala, sve do 'pristojnih' +9, odnosno 83:74.

U posljednjoj četvrtini prednost Bostona nastavila je rasti i do +14 (103:89) i tu je bilo jasno da gosti nemaju šanse. Do kraja su napravili seriju 9:2, ali ništa im to nije pomoglo.

Luka Dončić je upisao triple-double. Imao je 32 poena i po 11 skokova i asistencija, no ni to nije pomoglo Dallasu.

Kyrie Irving je ostao ispod svoje razine, ubacio je 16 poena, uz ne baš 'mirnu ruku', jer je iz igre gađao 7 od 18.

Jrue Holiday s 26 poena i 11 skokova je predvodio Boston, a pratio ga je Jaylen Brown s 21 poen. Jayson Tatum je imao 18 poena, 12 asistencija i devet skokova, odnosno za jedan skok mu je promaknuo triple-double.

Celtics su tako deveti put u povijesti dobili prve dvije utakmice finala NBA lige. Pobijedili su osam puta i nikada nisu bili prisiljeni igrati sedmu utakmicu ni u jednoj od tih serija. Boston je sada dvije pobjede od rekordnog 18. naslova prvaka

Sljedeća utakmica igra se u noći sa srijede na četvrtak, po srednjoeuropskom vremenu.