psk_2

problemi za španjolce

Dani Olmo propušta polufinale Eura, na teren mora 38-godišnji veteran

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 08.07.2024 08:57
  • Objavljeno 08.07.2024 u 08:58
Bionic
Reading

'Furija' je skupo platila prolazak u polufinale Europskog prvenstva, pobjeda protiv Njemačke doslovno je desetkovala redove španjolske reprezentacije koja sutra (utorak, 9. srpnja, 21 sat) u Münchenu igra polufinale Eura protiv Francuza

Španjolski mediji tvrde kako su tri prvotimca definitivno izgubljena za sutrašnju polufinalnu utakmicu protiv Francuza, a još ih je nekoliko upitno zbog ozljeda.

Crveni karton je u četvrtfinalu dobio iskusni desni bek Dani Carvajal, koji je u samoj završnici utakmice jednim malo grubljim prekršajem spriječio opasnu kontru, a zbog akumuliranih žutih kartona protiv Francuske ne može igrati ni stoper Robin Le Normand.

Uz to španjolski izbornik Luis de la Fuente ne može računati ni na mladog veznjaka Pedrija, koji je teško ozlijeđen nakon žestokog starta Tonija Kroosa na samom početku četvrtfinalne utakmice. Podsjetimo, Kroos za taj krvnički start nije dobio opomenu...

  • +30
Španjolska - Njemačka, Euro (5.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: MOHAMED MESSARA

No, tu nije kraj lošim vijestima za Španjolce. Nakon utakmice s Njemačkom ozlijeđen je i sjajni Dani Olmo koji je briljirao protiv Njemačke - prvo je u 51. minuti zabio za 1:0, a potom je u 119. minuti asistirao Merinu za pobjedu i plasman u polufinale Eura.

Španjolci tako za polufinale s Francuzima jednostavno nemaju 'desetku', pa De la Fuente mora 'kemijati' s prvih 11 za sutrašnji ogled.

Kritična je i pozicija desnog beka gdje je trenutno jedina opcija 38-godišnji veteran Jesus Navas i kako sada stoje stvari, on će biti starter protiv Francuza ako De la Fuente ne odluči nešto eksperimentirati.

Polufinale Španjolska - Francuska igra se sutra, u utorak 9. srpnja od 21 sat u Münchenu, a pobjednik će se plasirati u finale Eura, gdje ga čeka bolji iz drugog polufinala kojeg igraju Nizozemska i Engleska.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal