TAKO SE NE MOŽE NA VRH

Dario Šarić brutalno iskren o velikom nedostatku Hrvatske

14.09.2015 u 21:47

Bionic
Reading

Nakon debakla na Eurobasketu stožerni igrač Hrvatske za budućnost Dario Šarić posve iskreno je otkrio bez čega u Hrvatskoj ne može biti ozbiljnijih pozitvnih pomaka

Ispadanje od Češke u osmini finala Eurobasketa otvorila je Pandorinu kutiju u hrvatskoj košarci. Mnogi vide da je slabo što namješteno kako bi trebalo biti, ali rijetki nude konretna rješenja. Priča je kompleksna, ali Dario Šarić nudi pogled s parketa i izdvaja jednu ključnu stavku.

'Moramo naći vođu, da se zna tko što radi. Ovako svi žele pucati i biti junaci. Nekad se znalo da Dražen šutira bez obzira na Kukoča i Rađu. Mogu Raduljica ili Bjelica zabiti 30, ali Teodosić gađa zadnje lopte iako je gađao 1/8. Nije bitno tko će to biti, ali trener mora naći vođu i dati mu ovlasti pred ekipom,' kaže za Jutarnji list 21-godišnji Šibenčanin, jedan od najizglednijih kandidata da u budućnosti - on bude taj.

Smatra da je mogao biti već ovoga ljeta da iza sebe ima NBA renome. Ovako, kaže, smije samo govoriti što misli. Ne i nametati svoj stav suigračima.


'Naš je problem što smo prijatelji koji se stalno tješe. Tako možemo do pobjede, ali ne i do velikog rezultata. Stariji me još neće slušati, ali trebao sam biti bezobrazniji, nametnuti se i pokazati da se svi moramo boriti. No, trener je taj koji kaže tko nosi vodu, tko ju puni, a tko pije,' sasvim je iskren dotučeni Dario koji otkriva kako je bio zadovoljan nakon jedne velike svađe u svlačionici, no tada je uslijedila pobjeda protiv Estonije i prešlo se preko svega.

Sada više vremena za odgodu nema. Svjestan je da je ovaj debakl alarm koji zove na korjenite promjene.