ht prva liga

Davljenik Varaždin dočekuje Hajduk koji se bori za Europu; evo gdje možete gledati jedinu današnju utakmicu Hrvatski Telekom Prve lige

08.05.2021 u 12:13

Bionic
Reading

Jedinu utakmicu subotnjeg programa 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige danas igraju Varaždin i Hajduk (17 sati, Arenasport 3, MAXtv). 'Bili' se još uvijek nadaju izboriti plasman u Europu sljedeće sezone, dok Varaždinci još nisu osigurali ostanak u ligi i svaki im je bod doslovno od životne važnosti

Sredinom prosinca Hajduk je u Varaždinu doživio težak poraz, izgubili su 'bili' tada čak 4:2, bio je to vrhunac krize Splićana. No, sada je situacija bitno drugačija. Hajduk je još uvijek 'živ', bori se za treće mjesto na ljestvici HT Prve lige koje sljedeće sezone vodi u Europu. S druge strane, Varaždin opasno visi, još nije osigurao ostanak u ligi.

'Bit će teško, radi se o vrlo zahtjevnoj utakmici. Ne trebamo gledati rezultate koje Varaždin postiže u posljednje vrijeme. Analizirali smo ih vidjeli da je to borbena momčad koja dobro stoji na terenu, uravnotežena je i opasna kad joj ostaviš prostora. Tako, da nas u Varaždinu očekuje dosta težak posao. Bit će vrlo zahtjevno jer mi imamo svoj cilj, oni pak svoj i po mom mišljenju bit će to vrlo otvorena utakmica', rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani u najavi utakmice i nastavio:

'U odnosu na susret u Splitu u kojoj smo pobijedili 2:0, promijenili smo dosta toga u našoj igri. Moramo biti agresivni od prve minute, dobro ući u utakmicu i nametnuti svoj ritam. Mislim da nećemo imati prilike s loptom mnogo kružiti i imati veliki posjed, ali uvjeren sam da ćemo nastaviti s onim što je naša ideja u igri - pronaći prostore kroz koje ćemo napadati. Moramo biti spremni na svako iznenađenje.'

  • +33
Hajduk - Dinamo, 22. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Reuters / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Osvrnuo se Tramezzani i na stanje u svojoj momčadi.

'Nakon posljednjeg treninga vidjet ćemo kako se oporavljaju nakon utakmice protiv Dinama. Ako sve bude u redu, vjerujem da ćemo vrlo malo mijenjati u odnosu na sastav u zadnjim utakmicama. Ako pričamo o normalnim okolnostima, nedostaje nam treninga i malo više vremena za bolje pripremiti detalje. U ovom periodu smo navikli cijelu pripremu svesti na jedan ili dva treninga. To mi ne zadaje mnogo brige, tako radimo već neko vrijeme, a mislim da čak iz toga izvlačimo i neke prednosti. Prvenstveno mislim kako smo psihološki bolje spremni i koncentrirani, igrajući tako često. Treba spomenuti i neke otežavajuće okolnosti uvjetovane stalnim utakmicama, a to je uglavnom umor i činjenica da su igrači s fizičkog gledišta manje spremni. Vjerujem da su igrači u posljednje vrijeme pokazali pažnju, koncentraciju i stav i da uvijek daju sve od sebe. Tako moramo nastaviti', zaključio je Tramezzani.

Varaždin se uoči ove utakmice nalazi na 8. mjestu prvenstvene ljestvice s 27 osvojenih bodova, a utakmica s Hajdukom dolazi nakon dobre partije i osvojenog boda protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

'Četiri su kola do kraja, mi se borimo za ostanak, a Hajduk za Europu i nema sumnje da nas očekuje jako zanimljiva utakmica. Bod osvojen u Osijeku psihološki nam jako puno znači i nadam se da ćemo uspjeti na svom terenu odigrati još jednu dobru utakmicu i uknjižiti bodove', rekao je trener Varaždina Zoran Kastel.

  • +19
Osijek - Varaždin 1:1 Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Svoju premijeru na klupi Varaždina Zoran Kastel i Dario Jertec imali su baš protiv Hajduka u susretu na varaždinskom stadionu sredinom prosinca prošle godine, kada su slavili 4:2. Na klupi Hajduka tada je bio Boro Primorac. U međuvremenu Hajduk je preuzeo trener Paolo Tramezzani, a u posljednjem međusobnom susretu Varaždin je izgubio na Poljudu 2:0...

'Sigurno da to više nije taj Hajduk kojeg smo pobijedili 4:2. Ekipa Hajduka se kompletirala, došlo je puno novih igrača, puno su ozbiljniji, taktički zreliji, Nikome ne dopuštaju puno prilika, igraju taktički rekao bih savršeni nogomet, ne otvaraju se puno i moramo biti pametni i strpljivi da bi dobili tu utakmicu. Čeka nas težak suparnik koji u svojim redovima ima Livaju, koji je među najbolja dva ili tri igrača u HT Prvoj ligi i očekuje nas težak zadatak', zaključio je Kastel.

Hrvatska 1. liga

Varaždin-Hajduk17:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb32236375
2.Osijek33208568
3.Gorica33178859
4.Rijeka321571052
5.Hajduk321461248
6.Šibenik33981635
7.Slaven Belupo336131431
8.Lokomotiva33781829
9.Varaždin32691727
10.Istra 196133672025

Sljedeće utakmice

9.5.Rijeka-Dinamo Zagreb
11.5.Istra 1961-Lokomotiva
11.5.Osijek-Šibenik
12.5.Slaven Belupo-Rijeka
12.5.Dinamo Zagreb-Varaždin