MESAR OPET OPERIRA

De Jong krenuo na Guardiolu, Mihajlović mu hladno spustio

05.08.2015 u 10:46

Bionic
Reading

Revijalni dvoboj Bayerna i Milana u Münchenu pogrešno bi bilo nazvati prijateljskom utakmicom

Nakon pobjede Reala protiv Tottenhama Audi cup u Münchenu nastavljen je ogledom domaćeb Bayerna i Milana kojega su Bavarci riješili s lakih 3:0 u svoju korist.

Već nakon 20 minuta igre 20-godišnji Bayernov veznjak koji je ovoga ljeta došao iz Leipziga Joshua Kimmich morao je napustitit teren zbog ozljede. Mladiću je presudio oštar start najgrubljeg Milanovog igrača Nigela de Jonga i Pep Guardiola je 'poludio'.

Na poluvremenu je u tunelu vikao na De Jonga i zvati ga 'na stranu', ali se mudro povukao prije nego li je nizozemski erijer došao blizu. De Jong prijetnje ne podnosi pa je i sinoć spremno prihvatio Guardiolin poziv, no suigrači su ga zaustavili i mogućnost sukoba je prevenirana. Nakon utakmice Guardiola je rekao:


'Tužan sam zbog Kimmicha. Neće moći igrati u finalu protiv Reala, a možda smo ga izgubili na dulje razdoblje. Iz tog razloga, da, imam nešto protiv De Jonga,' kaže trener Bayerna kojemu je odmah odgovorio kolega s Milanove klupe Siniša Mihajlović.


'Nogomet nije balet, prekršaji su dio ovoga sporta. To je i jedan od razloga zašto se ove utakmice ne bi trebale zvati prijateljskima.'

Za Bayern su zabijali Bernat u prvom dijelu, te Götze i Lewandowski u završnici, a već večeras u 20.45 čeka ih utakmica za trofej protiv madridskog Reala.