SUPERSPORT HNL

Derbi Rijeka-Hajduk; potencijalni sastavi i gdje gledati

29.09.2024 u 10:35

Bionic
Reading

Večeras će se na Rujevici odigrati Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka, koji ujedno odlučuje tko će završiti osmo kolo SuperSport HNL-a kao vodeća momčad prvenstva (20 sati, MAXSport 1, MAXtv).

Večeras će se na Rujevici odigrati Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka, koji ujedno odlučuje tko će završiti osmo kolo SuperSport HNL-a kao vodeća momčad prvenstva. Rijeka trenutno drži vrh ljestvice zahvaljujući boljoj gol-razlici, ali oba kluba imaju isti broj bodova, što znači da će ovaj susret direktno odlučiti tko će preuzeti prvo mjesto.

Oba trenera, Radomir Đalović za Rijeku i Gennaro Gattuso za Hajduk, ulaze u susret bez većih problema s ozlijeđenim ili suspendiranim igračima.

Rijeka je u prošlom kolu uvjerljivo svladala Šibenik s 3:0, pa se ne očekuju veće promjene u sastavu. Ipak, moguće je da Amer Gojak zamijeni Gabrijela Rukavinu kako bi se dodatno učvrstio vezni red. Niko Janković bi se u tom slučaju preselio na lijevo krilo.

Slična situacija je i kod Hajduka, koji dolazi nakon pobjede nad Goricom 4:1. Gattuso bi mogao izostaviti Ismaela Dialla, kojeg je zamijenio već na poluvremenu prošle utakmice, dok bi se Dario Melnjak trebao vratiti na svoju prirodnu poziciju na lijevom boku. Na desnom beku najvjerojatnije će zaigrati Niko Sigur. Rokas Pukštas vraća se nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona, ali je vjerojatno da će u igru ući s klupe.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Potencijalni sastavi:

Rijeka: Zlomislić - Smolčić, Galešić, Radeljić, Devetak - Perković, Gojak, Fruk - Pašalić, Janković - Andrić

Hajduk: Lučić - Sigur, Uremović, Prpić, Melnjak - Rakitić, Kalik, Krovinović - Durdov, Biuk - Livaja

Danas u 17:30 na Opus Areni se sastaju Osijek i Varaždin. I ovu utakmicu možete gledati na MAXSportu 1, MAXtv.

Zbog kiše odgođena utakmica Gorica - Slaven Belupo na rasporedu je u ponedjeljak u 16 sati.

Standings provided by Sofascore