BULLSI GA TREBAJU

Derrick Rose uskoro sa suigračima na treninzima, povratak ubrzan?

05.12.2012 u 13:34

Bionic
Reading

Derrick Rose, ponajbolji košarkaš današnjice i vođa Chicago Bullsa, i dalje se oporavlja od teške ozljede koja mu se dogodila tijekom prošlosezonskog doigravanja

Podsjetimo da je Rose potrgao prednje križne ligamente koljena u travnju ove godine, zbog čega je njegova momčad, koja je slovila za jednog od favorita za naslov, poražena u prvom krugu doigravanja od Philadelphije.

Rose je nakon toga podvrgnut operaciji, te je započeo s rehabilitacijskim ciklusom za koji se nije znalo koliko će trajati. Najgori scenarij je govorio da bi Rose mogao propustiti i cijelu aktualnu NBA sezonu, dok su realnije opcije govorile kako će se na parket vratiti tijekom veljače ili ožujka.

Sam Rose je izjavljivao kako sigurno neće požurivati povratak i da je spreman pauzirati cijelu sezonu ako treba, no ovog su tjedna iz Chicaga doprle informacije da je njegovo zdravstveno stanje sve bolje.

Nagađa se da bi Rose čak uskoro mogao početi normalno obavljati treninge sa svojim suigračima (spominje se nekoliko tjedana do tog trenutka), čime bi napustio pojedinačni trenažni proces kojem je posvećen od početka, odnosno, odmah nakon operacije.

Nikakve datume u klubu nisu iznosili pred javnost, ali je očigledno da su ove vijesti ubrzale Roseov povratak i da je njegovo stanje bolje nego li se očekivalo u ovoj fazi oporavka.

Recimo da je Chicago trenutačno na omjeru 8-8 te je izvan kruga doigravanja u Istočnoj konferenciji (deveto mjesto).