VELIKI PAD

Dinamo ga je oteo Arsenalu i očekivao milijunsku zaradu na njemu; evo gdje je danas

22.08.2024 u 20:44

Bionic
Reading

Robbie Burton stigao je u Dinamo 2020. godine kao kapetan mlade momčadi Arsenala. Trebao je biti veliko Dinamovo pojačanje za budućnost, a četiri godine kasnije je bez kluba.

Mladi reprezentativac Walesa u Dinamu se nije snašao. Zagrebački klub na njemu je očekivao milijunsku zaradu, nešto poput slučaja Danija Olma koji je ranije stigao iz Barcelone, a na kraju je Burton 2022. godine otišao besplatno.

Navijači Dinama ga najviše pamte ekspresnom crvenom kartonu u travnju 2021. godine. Naime, Burton je na utakmici protiv Istre 1961 ušao u 81. minuti, a već u 86. je zbog grubog starta zaradio isključenje. To mu je ujedno i jedini konkretni učinak u dresu Dinama - crveni karton i tri žuta u 17 nastupa.

Iz Dinama je otišao u irski Sligo Rovers, a tamo su ga dočekali zdravstveni problemi. Dobio je meningitis i tri mjeseca bio po bolnicama. Nakon izlaska s liječenja odigrao je samo 450 minuta.

Burton je irski klub napustio 1. siječnja ove godine i već skoro devet mjeseci je bez kluba. Ne zna se je li završio karijeru ili samo još uvijek traži novi angažman.