OBJE UTAKMICE POČINJU U 20 SATI

Dinamo i Rijeka u euro izazovima; evo gdje možete gledati obje utakmice

24.08.2023 u 08:15

Bionic
Reading

Nogometaši hrvatskih predstavnika, Dinama i Rijeke, ovog četvrtka nastavljaju svoju europsku priču. Dinamo se bori za ulazak u skupine Europske lige, a suparnik mu je praška Sparta, dok se Rijeka pokušava ubaciti u skupine Konferencijske lige. Momčadi s Kvarnera suparnik je francuski Lille

DINAMO - SPARTA PRAG (20 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Puno se toga događalo proteklih dana. Vezano uz Dinamo, a potom posljedično i uz Rijeku. Modri su u subotu, u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, gostovali kod AEK-a te su imali vodstvo od 2:0, koje im je jamčilo ulazak u play-off. No u sudačkoj nadoknadi momčad tadašnjeg trenera Igora Bišćana ipak je primila dva gola te ostala bez prilike plasirati se u najelitnije klupsko natjecanje.

Dva dana potom čelnici kluba zahvalili su se Bišćanu te su Rijeci 'oteli' Sergeja Jakirovića. Uslijedila su i dva transfera, prodan je Josip Šutalo, a po svemu sudeći, danas ostaju i bez Dominika Livakovića.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE

Sve u svemu, za Dinamo je to bio prilično stresan period, a u kojem moraju odigrati i utakmicu protiv praške Sparte. Ona je na rasporedu večeras od 20 sati na maksimirskom stadionu, uz prijenos na MAXSportu 1.

'Imam ideju kako ćemo istrčati, ne mislim puno čačkati jer mislim da nema potrebe. Moramo imati još jedan plan zbog moguće energetske potrošnje. Svi su spremni osim Denija Jurića. Baturina je spreman kao čigra. I Stojković je u konkurenciji za utakmicu. Sparta se zna povući, prijetiti iz bloka. Imam ideju, analizirali smo ih i pokušat ćemo to provesti u teoriji. Može ih se ugroziti, imaju nekoliko dobrih pojedinaca. No imaju i svoje mane, nadam se da ih možemo iskoristiti', rekao je u najavi utakmice novi trener Modrih Sergej Jakirović.

  • +45
AEK - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

LILLE - RIJEKA (20 sati, MAXSport 2, MAXtv)

Kolateralna žrtva Dinamovog posrtaja u Ateni je i Rijeka. Jer ekipa iz Maksimirske 128 preko noći je 'otela' trenera Jakirovića, ostavivši društvo s Rujevici bez glavnog projektanta momčadi koja je odlično završila prošlu sezonu, ali i još bolje ušla u novu.

Tako su Riječani, umjesto koncentracije na jakog suparnika, energiju trošili na traženje novog trenera, ali i razloge Jakirovićeva bijega.

Ipak, odlučeno je da će u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige momčad voditi Radomir Đalović, dok će ih s tribina bodriti novi trener Željko Sopić.

'Čeka nas jedna bitna utakmica za nas, igramo protiv ozbiljne ekipe koja ima jako puno kvalitetnih igrača. Ne vidim razloga da ne odigramo pravu mušku utakmicu i izvučemo dobar rezultat za uzvrat. Igrači su profesionalci i ova utakmica je za njih velika nagrada. Hvala navijačima koji su nas došli podržati u utorak i koji su nam dali veliki poticaj. Znali smo da su uz nas, ali ovim dečkima to jako puno znači. Odigrat ćemo za njih, Rijeku, ali i cijeli hrvatski nogomet', rekao je Đalović.