KLADITE SE PAMETNO

Dinamo je u šoku; hoće li Osijeku to pomoći?

09.08.2014 u 09:47

Bionic
Reading

Osijek zadnji, Dinamo prvi na ljestvici. Bilo je tako većim dijelom prošle sezone, pa to opet nije spriječilo današnje domaćine da u iznimno zanimljivoj utakmici pobijede u posljednjem međusobnom susretu

Bila je to utakmica u kojoj su braniči Dinama trčali u suprotnom smjeru od igrača koje su trebali čuvati i u kojoj je sudac bio puno brži od njih. Naljutili su se jedni i drugi kada im se predbacilo da to baš i nije izgledalo sportski, danas će sigurno htjeti razuvjeriti javnost.

Iako je Osijek osvojio tek bod nakon prva tri kola, ne odriče se ambicija uoči današnjeg nastupa. Barem sudeći prema riječima trenera Rukavine:'U našoj ligi je Dinamo navikao napadati. No, upravo to ostavlja dosta prostora iza leđa njihove obrane. Bude li tako i protiv nas, dat ćemo sve od sebe da to iskoristimo.'

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Malo kasnije se domaći trener ipak 'spustio' na zemlju:'Dinamo je u našoj ligi najbolji, a puno lakše je s njima igrati kada već osiguraju naslov prvaka. Teško je vjerovati da će se opustiti, osobito nakon posrtaja u Europi.'

Što se samog sastava tiče, skriva sve, pa tako i ime onoga tko će u veznom redu zamijeniti kapetana Kurtovića (kartoni). Logična zamjena bi bio Ugarković, no on je ozlijeđen. Moguće je da tandem u sredini terena bude Šorša - Špehar.Od prve minute treba očekivati ofenzivna pojačanja Barabana i Mešanovića. Dosad nisu pokazali previše, no bolje prilike za dokazivanje nemaju.

Kladite se pametno

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.


Šok i panika u Dinamu. Tako su u pravilu izgledali naslovi ili započinjali tekstovi iz maksimirske šume nakon ispadanja od danskog Aalborga iz LP-a. Veliki udarac za ambicije Zdravka Mamića. Posljedice će se osjetiti tek naknadno.

'To je prva utakmica koja slijedi i kao takva jedina o kojoj razmišljamo. Nakon ispadanja protiv Aalborga moramo se što prije vratiti u pozitivu; rezultatom, igrom i odnosom', rekao je trener Mamić pa nastavio o problemima u momčadi:

'Nešto ćemo sitno mijenjati. Machado je dobio neugodan udarac u stopalo, Brozović isto. Vidjet ćemo još kakvo će biti stanje.'Osim ozljeda, trenerov cilj je dignuti igrače psihički:

'Odmah nakon utakmice smo imali kratak sastanak s ekipom i jako su dobro reagirali. Kažem, dobre igre, pobjede i kvalitetni rezultati su najbolji lijek za dizanje atmosfere.

Unatoč problemima sa sastavom o kojima Mamić priča, njegova momčad je i dalje 'SF' za ostale u HNL-u. On si još uvijek može dozvoliti da mu (barem prema najavi) na klupi budu Ibanez, Šimunić, Ademi, Andrijašević, Wilson,..., sve redom igrači koji bi bili (po)najbolji u svim drugim ekipama.Motivirani Dinamo kojem pobjede trebaju, rijetko ostaje bez punog plijena. Do pobjeda se dolazi kako god je to moguće. A ni vraćanje nekih starih dugova nije nemoguće...

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.