hajduk i osijek razočarali

Dinamo jedini drži naše na životu: Hrvatskoj prijeti gubitak jednog mjesta u Europi

02.08.2019 u 09:48

Bionic
Reading

Nakon ispadanja Hajduka i Osijeka, sve je jasnije da će pet predstavnika HT Prve lige u europskim natjecanjima sljedeće sezone biti tek jednogodišnja priča…

Hrvatski nogometni klubovi zasad proživljavaju jednu od slabijih europskih sezona. Hajduk je ispao od malteške Gzire United već u 1. pretkolu Europske lige, a u svojem prvom dvoboju nije bolje prošao niti Osijek s bugarskom CSKA pa su naši ostali samo na Rijeci u ovom natjecanju koju čeka teški okršaj sa škotskim Aberdeenom.

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Osijek - CSKA S. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Čini se da Dinamo jedini drži naše na životu u Europi svojim dobrim nastupima prošle i ove sezone, a nakon dvije pobjede protiv gruzijskog Saburtala, očekuje se prolazak i pokraj mađarskog Ferencvaroša, što bi osiguralo 'modrima' mjesto u grupnoj fazi nekog od europskih natjecanja tijekom jeseni.

HT Prva liga imat će upravo zahvaljujući Dinamu čak pet predstavnika sljedećeg ljeta u Europi, ali ta renesansa čini se da će biti kratkog vijeka.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Naime, Hrvatska će teško s ovakvim rezultatima zadržati 15. mjesto na ljestvici europskih liga, pogotovo kad znamo da naše slijedi Švicarska, s Baselom koji je izbacio PSV iz Lige prvaka, kao i Young Boysom koji je već osigurao grupnu fazu u Europi.

Naravno, Nenad Bjelica i njegovi 'modri' iznimnim europskim rezultatom još mogu spasiti stvar, no ako uđu u Ligu prvaka što se nekako i očekuje ovog ljeta, bit će im izuzetno teško nešto napraviti tamo i osigurati novo europsko proljeće.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U svakom slučaju, ništa još nije gotovo, tu je i Rijeka koja je već nekoliko puta igrala jesen u Europi, no situacija ne miriše na dobro i možda ćemo se morati pomiriti da su četiri predstavnika u europskim natjecanjima ipak adekvatan broj za naš klupski nogomet…