VODILI S 2:0...

Dinamo nakon preokreta poražen od europskih prvaka

10.09.2015 u 20:21

Bionic
Reading

Uoči prvog povijesnog europskog gostovanja malonogometaši Dinama su iskoristili priliku za prvorazrednu provjeru kroz prijateljsku utakmicu (zatvorenog tipa, bez navijača) s renomiranim protivnikom

Reprezentacija Kazahstana idućeg tjedna igra kvalifikacijski dvoboj za odlazak na Euro u Beograd protiv BiH, a pripreme odrađuju u zagrebačkom Lučkom. Prije deset dana osovina od šest igrača ove momčadi je u dresu aktualnog europskog prvaka Kairata u produžetku izgubila svjetski naslov od brazilskog Atlantica, a na početku provjere u Lučkom dočekalo ih je iznenađenje.

Današnji trener Matija Đulvat (klupski trener Mićo Martić odrađuje obveze u reprezentaciji Finske kako bi mogao s klupe voditi prvo kolo prvenstva idućeg petka) odmah je izvadio vratara i uvježbavao igru s igračem više, a nakon 12 minuta igre Dinamo je iznenađujuće vodio s 2:0. Pojačanje iz Nacionala Dado Konjuh od odbijanca je zabio prvi gol, a u nastavku je na 2:0 povisio novi pivot doveden iz Alumnusa Hrvoje Penava


Kazahstanci su zatim dodatno posložili redove, pokazali da su brži i taman uoči poluvremena izjednačili na 2:2. Velika greška Dinama dovela ih je u vodstvo sredinom nastavka, a za konačnih 2:4 pogodili su u posljednjim sekundama na prazan gol.

'Malo smo ih na početku i iznenadili, ali Kazahstanci su vrhunska ekipa koja je favorit za odlazak na Euro i u top formi je. Osim dvojice najboljih svi iz Kairata su danas igrali, a mi smo uspjeli parirati i zato mogu biti zadovoljan nakon utakmice. Oni su zasluženo pobijedili, mi smo vidjeli gdje smo i sada idemo u Švicarsku dodatno podići formu i razinu uoči otvranja prvenstva s Potpićanom idući petak,' kaže nakon dvoboja za tportal Đulvat koji će u Švicarskoj imati ulogu i trenera i igrača.

Dinamo u Bern putuje već u petak, a tijekom dvoboja će odigrati dva dvoboja. U subotu u 17 sati čeka ih reprezentacija Švicarske, dok u nedjelju igraju protiv lisabonskog Sportinga ili domaćeg kluba Minerve.

Nedavni finale klupskog SP-a i dramatičan poraz Kazahstanaca u produžetku