odlazak s Maksimira

Dinamo ostao bez još jednog napadača; bio je među najskupljim igračima 'modrih'

01.08.2024 u 18:17

Bionic
Reading

Mahir Emreli (27) više nije igrač Dinama, a klub je na društvenim mrežama službeno potvrdio prekid suradnje s azerbajdžanskim napadačem

'GNK Dinamo i Mahir Emreli završili su suradnju i iskusni napadač iz Azerbajdžana karijeru će nastaviti u novoj sredini. Dragi Mahire, hvala ti na svemu i sretno u nastavku tvog nogometnog i životnog puta!', objavio je Dinamo na društvenim mrežama i tako se službeno oprostio se od azerbajdžanskog napadača.

Podsjetimo, Emreli je u Dinamo došao u veljači 2022. godine iz varšavske Legije kao slobodan igrač. Potpisao je na četiri godine te je s godišnjom plaćom od oko 750.000 eura bio jedan od najskupljih igrača u svlačionici.

Za Dinamo je odigrao 47 utakmica, zabio je 10 golova uz još pet asistencija.

Odigrao je važnu ulogu u krucijalnoj utakmici protiv Bodø/Glimta u play-offu Lige prvaka, potpisao dva vezana gola u Dinamovoj sedmici na Rujevici, pomogao otključati Astanu, zabio važan gol u sučevoj nadoknadi za bod u Varaždinu u delikatnom trenutku u sezoni... To su neke od sekvenci koje ćemo pamtiti iz opusa Mahira Emrelija u maksimirskom klubu. Ovoga su četvrtka Dinamo i Emreli završili suradnju i iskusni napadač iz Azerbajdžana karijeru će nastaviti u novoj sredini, navodi klub na svojim stranicama.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U Maksimir je došao u veljači 2022. i ostao godinu dana, sve do veljače 2023. kad je otišao na posudbu u turski Konyaspor. Vratio se uoči prošle sezone, odigrao jesenski dio natjecanja, ali prikočila ga je ozljeda na startu zimskih priprema u dvoboju protiv slovenske Rogaške u Maksimiru u siječnju ove godine pa je znatan dio proljetne polusezone proveo izvan pogona. Štoviše, na proljeće je upisao ukupno dva nastupa, i to u zadnja dva prvenstvena kola.

Jedan od njegovih važnijih kadrova u Dinamovu dresu datira iz jeseni 2022. kad je isprovocirao krucijalan gol za ulazak u Ligu prvaka u maksimirskom uzvratu play-offa protiv norveškog Bodø/Glimta koji je imao pogodak prednosti iz prvog dvoboja. Tri minute prije kraja produžetka, pri vodstvu plavih s 2:1, kad su u 'zraku već mirisali jedanaesterci', Emreli je utrčao u kazneni prostor sam pred vratara koji mu je nakratko uspio ući u udarac pri čemu je loptu dohvatio Josip Drmić i u nastavku akcije zabio za 3:1. Dinamo je na kraju slavio čak s 4:1 i izborio grupnu fazu natjecanja.

Zabio je Emreli dvaput i u dojmljivoj pobjedi protiv Rijeke na Rujevici 7:2, i to tako što je gol potpisao već u prvom dodiru s loptom po ulasku s klupe, ljevicom s 20-ak metara u suprotni donji kut, da bi potom furioznim prodorom 'izronio' između četvorice braniča, u slalomu izbio sam pred vratara i skrenuo loptu u mrežu za vodstvo 7:1...

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

Protiv Astane je jesenas, primjerice, u jednoj utakmici isprovocirao autogol suparničkog braniča, kasnije u maksimirskom dvoboju izborio kazneni udarac kojeg je Bruno Petković pretvorio u gol. Još je, dakako, u svježem sjećanju i Emrelijev gol u četvrtoj minuti sučeve nadoknade vremena jesenas u gostima kod Varaždina za 1:1 i iznimno važan bod u tim trenucima.

U Dinamu je ukupno odigrao 47 utakmica i postigao 10 golova uz šest asistencija i jedan izboreni 11-erac. Statistika bi bila još bolja da mu udarce triput nije zaustavila greda. Dodamo li i prijateljske dvoboje brojka se penje na 56 nastupa i 13 golova. U njegovu je maksimirskom mandatu momčad osvojila tri naslova prvaka, pokal pobjednika Kupa i dva Superkupa.