ovo se čekalo

Dinamo napokon potvrdio veliko pojačanje; 'modri' su ga platili dva milijuna eura

01.08.2024 u 16:51

Bionic
Reading

Lukas Kačavenda (21) novi je igrač Dinama! Lokomotiva je za svog mladog ofenzivca dobila dva milijuna eura odštete plus određeni bonusi, a Kačavenda je ugovor s 'modrima' potpisao na tri godine

Lukas Kačavenda (21) danas je prošao danas liječnički pregled, te je nakon toga potpisao trogodišnji ugovor s Dinamom. 'Lokosi' će na ovom transferu zaraditi dva milijuna eura odštete te određene bonuse.

Podsjetimo, Kačavenda je krajem kolovoza prošle godine došao u Dinamo na posudbu iz Lokomotive, bio je na klupi u prvoj sljedećoj prvenstvenoj utakmici, protiv Rijeke u Maksimiru, ali ranija ozljeda koljena ipak je zahtijevala novi liječnički tretman i dugotrajni oporavak.

U zapisniku se ponovno našao tek u zadnjem prvenstvenom kolu na proslavi naslova prvaka, također je utakmicu gledao s klupe, a na travnjak napokon istrčao na ovim ljetnim pripremama. I ostavio sjajan dojam na trenera Sergeja Jakirovića i suigrače. Daroviti maksimirski vezist Lukas Kačavenda ovoga je četvrtka potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom.

Momčad trenera Jakirovića ovime je dodatno pojačala svoj napadački arsenal pri čemu Kačavenda kao svestrani ofenzivac ordinira na više različitih pozicija. Ovoga je ljeta odigrao pet pripremnih utakmica, uglavnom u ulozi desnog krila. U dvjema uzastopnim prijateljskim utakmicama protiv ukrajinskog Shakhtara asistirao je za jedini gol u pobjedi u prvom dvoboju, dok je u drugom u samoj završnici pogodio vratnicu pa je rezultat je ostao 2:2.

Šibenik - Lokomotiva 1:1 (Lukas Kačavenda 65) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Kačavenda je rođen 2. ožujka 2003. u Zagrebu, prve je korake načinio u Kustošiji sa šest godina nakon čega je, od svoje 12. do 14., bio i u Dinamovoj školi. U međuvremenu je prešao u Lokomotivu gdje se izborio za mjesto u udarnom sastavu i prometnuo u jednog od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Štoviše, Kačavenda je 2022. godine, u izboru Hrvatskog nogometnog sindikata, dobio nagradu za najboljeg mladog igrača u Prvoj HNL. No, ubrzo potom, u srpnju iste godine, teško se ozlijedio na treningu na pripremama u Nizozemskoj. Prilikom doskoka je ozlijedio križne ligamente koljena što je jedna od najtežih sportskih ozljeda. Vratio se tek početkom veljače prošle godine, nakon sedam mjeseci izbivanja.

'Presretan sam što sam i službeno postao igrač Dinama. Na žalost, prošla sezona nije bila ni izbliza onakva kakvu sam priželjkivao, ali ove sezone očekujem drugačiju priču. Doista sam se trudio i grizao na pripremama, svjestan sam da se moram boriti za svoju šansu u momčadi, ali ni u jednom trenutku nisam gubio vjeru, stoga se nadam da će mi se sve to uskoro vratiti i da me brzo čeka službeni debi u najdražem dresu', kazao je Kačavenda za službene stranice Dinama te zaključio:

'Dinamo je moja najveća ljubav i san svih snova. Zahvaljujem se stručnom stožeru i kondicijskim trenerima  kao i cijelom klubu na strpljenju i upornosti koju su pokazali u radu samnom, a navijačima poručujem da ću na travnjaku dati sve od sebe za sveti dres.'